Doğrumedya okurlarıyla buluştu

Doğrumedya okurlarıyla buluştu

Batman'da Doğruhaber gazetesi, İnzar, Kelhaamed ve Söz ve Kalem dergileri, düzenlenen etkinlikle okurlarıyla bir araya geldi.

BATMAN - Doğruhaber gazetesi, İnzar, Kelhaamed ve Söz ve Kalem dergileri okurları Batman’da düzenlenen programla buluştu. Kuran tilaveti ile başlayan programa, Doğruhaber gazetesi yazarlarından Abdullah Aslan, İnzar dergisi yazarlarından Abdulkadir Turan, Kelhaamed yazarlarından Abdussamed Yalçın ve Söz ve Kalem dergisi yazarlarından Muhlis Bayancuk katıldı. 

 

Konuşmacılar arasından ilk sözü alan eğitimci-yazar Abdulkadir Turan, “Bir iletişim bombardımanı ile yüz yüzeyiz. Sadece bizim bedenlerimiz bombalanmıyor, sadece bedenlerimizin üzerine bombalar yağdırılmıyor. Aynı zamanda bizim zihinlerimizin üzerine, bizim kalplerimizin üzerine bomba yağdırılıyor. Bu son 200 yılın büyük faciası ve büyük felaketidir. Fiziki bir bomba beden üzerine düştüğünde belki insana şerefli bir ölümü nasip ettirir, şehadeti nasip ettirir. Halbuki bir iletişim bombardımanına maruz kaldığınızda Allah muhafaza şerefli bir ölüm yok artık. Bedenen ait olduğunuz yerden farklı bir yere manen bir devrediliş söz konusudur.”dedi.

 

Daha sonra kürsüye gelen yazar Abdussamed Yalçın Kürtçe bir konuşma yaptı. Yalçın, Kelhaamed dergisi hakkında okuyuculara bilgiler verdi.

 

Programda konuşan Doğruhaber gazetesi yazarlarından Abdullah Aslan ise, “Bu gazetenin mutfağında çalışan biri olarak beni görevlendirenler sizlersiniz.  Benim tek başıma yapacaklarım bir şey ifade etmez. Dünya’nın en güzel yazıları çıksın, en güzel manşetleri atılsın, en iyi grafikerlik sistemleri ile bu iş yürüsün, eğer sistematik bir şekilde mutfaktaki ile beraber dağıtıcısı, gönüllüsü, diğer kardeşler, Müslümanlar, seydalarımız, hocalarımız, abilerimiz ve ablalarımız bu işe sahip çıkmazlarsa inanın bu iş yürümeyecek ve olduğu yerde kalacak.” şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar, Yasir Oğuz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.