Doğrumedya'ya 'En Çok Dergi Çıkaran Dergi Grubu' ödülü

Doğrumedya'ya 'En Çok Dergi Çıkaran Dergi Grubu' ödülü

Tarihi Sirkeci Tren Garı'nda bu yıl 5.'si düzenlenen Dergi Fuarı, 'Dergiciliğin En'leri' ödül töreni ile sona erdi. Törende, İnzar Dergisi'ni de bünyesinde bulunduran Doğrumedya Yayın Grubu'na 'En Çok Dergi Çıkaran Dergi Grubu' ödülü verildi.

İSTANBUL- Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği (TÜRDEB) tarafından Sirkeci Tren Garı’nda 7-11 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 5.’si düzenlenen dergi fuarı ‘Dergiciliğin En’leri’ ödül töreni ile sona erdi.

Düzenlenen törende ‘En Çok Dergi Çıkaran Yayın Grubu’ ödülünü İnzar, Kelhaamed, Nisanur, Söz&Kalem dergilerini de bünyesinde bulunduran Doğrumedya Yayın Grubu aldı.

Ödülü, Doğrumedya Yayın Grubu adına Nisanur Dergisi Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sayim Yüksek aldı.

 

Tüm gruplara hitap edebilecek yayınlarımız mevcuttur

Doğrumedya yayın grubunda çıkan yayınlar hakkında konuşan Yüksek, “10 yıla yakındır çıkardığımız İnzar Dergisi var. İlmi ve kültürel konularda yayın yapıyor. İnzar ile beraber ücretsiz olarak dağıttığımız bir çocuk ekimiz var. Bu da yaklaşık 8 yıldır çıkıyor. Nisanur Dergimiz var. Bu da tamamı bayan yazarlardan oluşan bir aile dergisi. Kürtçe yayın yapan ve 3 ayda bir çıkardığımız Kelhaamed Dergisi var. Bu dergimiz de yaklaşık 6 yılını geride bıraktı. Bunlarla beraber son dönemlerde gençlere yönelik çıkardığımız ve tüm yazarları gençlerden oluşan Söz&Kalem dergimiz var. Bu yayınların yanında şu an için haftalık olarak çıkardığımız ama yakın bir zamanda günlüğe çevirmeyi düşündüğümüz Doğruhaber Gazetesi var” dedi.

 

Yayıncıların en büyük sorunlarından biri de dağıtım sorunu

Yaptıkları fuardan ve verdikleri ödülden dolayı TÜRDEB’e teşekkür eden Yüksek, “Yayıncılık alanında dağıtım noktasında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Hem maddi anlamda hem de dağıtım açısından yaşadığımız bu sıkıntılar yayıncılar olarak bizleri de etkiliyor. Şu anda maliyetinden dolayı dağıtımımızı abonelik sistemi ile yürütüyoruz. Normal şartlar altında çok daha fazla kitleye hitap edebilecek ve çok daha fazla kişiye ulaşacak bu yayınlarımız dağıtımda yaşadığımız sıkıntılardan dolayı abonelik sistemi ile daha az kişiye ulaşmış oluyor” diye konuştu.

Doğrumedya Yayın Grubu’nda bu yayınların yanı sıra Rehber TV televizyonu ve birçok ilde yayın yapan radyolar yer alıyor. (Erkan yavuz – Enes Durmaz/ İLKHA)        

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.