Doğu Anadolu yeniden yoğun kar yağışının etkisine girdi

Doğu Anadolu yeniden yoğun kar yağışının etkisine girdi

Yeniden yoğun kar yağışının etkisine giren Doğu Anadolu Bölgesinde 205 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

Doğu Anadolu Bölgesi yeniden kar yağışının etkisine girdi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bitlis, Muş, Hakkâri ve Van’da 205 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Hayatın olumsuz etkilendiği kentlerde, karla mücadele çalışması sürüyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, il genelinde kar ve tipi nedeniyle 61 mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri Bahçesaray’da 2, Başkale’de 17, Gürpınar’da 28 ve Gevaş’ta 14 mahallede yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Bitlis’te yoğun kar yağışı nedeniyle 98 köy yolu ulaşıma kapandı. Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 98 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. Muş’ta 35 ve Hakkâri’de de 11 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolların açılması için çalışmalar sürüyor.

Öte yandan, Karayolları 11’nci Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Hasköy- Mutki Karayolu’nun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.