Doğu Anadolu'da yoğun kar yağışı bekleniyor

Doğu Anadolu'da yoğun kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Doğu Anadolu'da yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün Doğu Anadolu'da beklenen yağışlar; Erzurum, Muş ve Bitlis çevreleri ile Tunceli'nin ve Bingöl'ün kuzeyinde, çarşamba günü ise Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkâri, Kars, Ağrı, Ardahan ve Van çevreleri ile Siirt'in ve Şırnak'ın doğusunda yoğun kar şeklinde olacak.

Meydana gelmesi muhtemel buzlanma ve don olayı, kuvvetli lodos ile birlikte tipi şeklinde kar yağışı, görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalara neden olabilecek.

Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın'daki yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların ise yer yer kuvvetli olacağı beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekecek.

Adıyaman'daki kuvvetli yağışlara dikkat!

Adıyaman'daki yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların da kuvvetli olacağı beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekecek.

Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş'taki kuvvetli yağışlara dikkat!

Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların da; Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.