Doğu Anadolu’nun en büyük Van Kitap Fuarı açıldı

Doğu Anadolu’nun en büyük Van Kitap Fuarı açıldı

​Doğu Anadolu'nun en büyüğü olan Van Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı.

Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Valiliği öncülüğünde, Organize Sanayi Bölgesi Fuar Kongre Merkezinde 7-16 Aralık arasında açık olacak, Doğu Anadolu’nun en büyüğü olan “Van Kitap Fuarı” açıldı.

Kitap fuarında emeği geçenlere teşekkür eden Van Vali Yardımcısı Sinan Aslan, "Geçen sene düzenlediğimiz Kitap fuarına 150 binin üzerine okuyucumuz, kitap sevenlerimiz burayı ziyaret etti. İnşallah bu sene ki hedefimiz bunun çok daha üzerinde kitapseverin kitap fuarımızı ziyaret etmelerini hedefliyoruz. Ülkemizde kitap okuma alışkanlığının ne kadar düşük olduğunu hepimizin malumu araştırma içerisinde bir gerçek." dedi.

Alan, "Sorun esasında küçükken çocuklarımıza, yavrularımıza alıştırmamız bunu onlara bir hayat felsefesi haline getirmemiz gerekiyor. Rol model olmak veya bunu yaşayarak onlara örnek olmamız gerekirken kendimizi de özeleştiri yapmamız gerekiyor. Evimize gittiğimizde veyahut kumandayı elimize alıp televizyonun karşısına geçiyoruz yâda cep telefonlarımızla saatlerce zaman harcıyoruz ben bunu kendi adıma da söylüyorum. Eğer çocuklarımız veya bizi örnek alanlar rol model alanlar eğer bizi bizzat kitap okurken veya örnek alabilecek bir şekilde görmezlerse maalesef bunu hayatlarına tatbik edemiyorlar. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da Van okuyor Kampanyası başlattık. Her gün ilk 20 dakika arkadaşlarımız en azından Kitap okuma alışkanlığını kazanabilsinler diye ilk 20 dakika kitap okutturuyoruz." ifadelerini kullandı.

Aslan son olarak, "İnşallah bundan sonrada bunun devamı gelecektir. Üçüncüsü, dördüncüsü, beşincisi çok daha fazla kitap sevenlerin ziyaretiyle bunu taçlandıracağız. İnşallah Bu sene de çok daha fazla ziyaretçi bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kitap fuarının mutlaka ehemmiyet ve öneminin bütün ailelerin idrak etmesini belirten AK Parti Milletvekili Abdullahat Arvas, “Malum Cenab-ı Hak bizi yaratırken Hz. Âdem’e bütün eşyanın öğretildiğini hepimiz tarafından ilmin değeri Hz. Âdem’den bugüne başlıyor. Kıyamete ve ölüme kadar da devam edecek. Her Peygamberlerin kendi toplumuna geldikleri o günkü toplumun örf âdeti geleneğine göre ilmi terbiye, erdemlik Rabbine kul olma iyi insan olma yönünde Peygamberler birer öğretici olmuşlar. Âlimler onların varisleri Âlimler ’in eserleri Peygamberlerin tarihi ve Kur'an bize okumayı emrediyor. Müslüman cemiyetlere çok büyük görev düşüyor, bizler kendimizi bunlarla donatmasak kendimizi neslimizi yetiştirmesek ne kadar da şehirlerimiz güzelleştirirsek güzelleştirelim güzel olmayan nesil yoldan çıkmış nesil şehirleri de zindana çevirirler. Kitap fuarının mutlaka ehemmiyet ve önemini bütün ailelerin idrak etmesi lazım evet gerçekten İlim ve İrfan evi olan bir topluluk medeniyet seviyesi yüksek ilim seviyesi de yüksek ve insan değerleri çok yüksek olan bir topluluktur." diye konuştu.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa birçok ilden 150’nin üzerinde yayın evi ve kitap evi ve farklı ülkelerden kitapseverlerinde katılması beklenen fuarı bu yıl 250 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

10 gün sürecek olan kitap fuarına Abdurrahman Dilipak, Yavuz Bahadıroğlu, Ahmet Şimşirgil, Bahadır Yenişehirli oğlu, Canan Tan, Sevil Atasoy, Levent Gültekin, Kemal Hamamcıoğlu, Kahraman Tazeoğlu, Şermin Yaşar, Ahmet Günbay Yıldız, Mehmet Ali Bulut, Büşra Sanay, Ataol Behramoğlu, Sinan Yağmur, Emine Şenlikoğlu, Emre Dorman, Senai Demirci, Alişan Kapaklıkaya, Halit Ertuğrul, Banu Avar, Murat Tavlı, Kerem Fırtına, Meltem Güner gibi 150’nin üzerinde yazar ve araştırmacı katılarak imza günleri düzenleyecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.