Doğu bölgelerinde yağış bekleniyor

Doğu bölgelerinde yağış bekleniyor

Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Şanlıurfa, Karaman, Kastamonu, Samsun, Ordu, Edirne ve Çanakkale çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz iç kesimleri ile Kütahya, Eskişehir ve Nevşehir çevrelerinde yer yer pus ve hafif sis bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yerel olarak kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Edirne ve Çanakkale çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve hafif sis bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinde bölgenin kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinde yer yer pus bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Karaman çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Eskişehir ve Nevşehir çevrelerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Kastamonu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile öğle saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Şanlıurfa ve Siirt çevrelerinin, öğleden sonra bölgenin doğusunun yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerde Hava

Karadeniz: Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de; batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), doğusunda 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de; batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğlen doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m. Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara: Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, akşam güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m. Görüş: İyi.

Ege: Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de; doğu ve kuzeydoğudan, öğlen güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Güney Ege'de; batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m. Görüş: İyi.

Akdeniz: Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m. Görüş: İyi.

Van Gölü: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Bazı illerde hava sıcaklı ise şöyle bekleniyor:

İstanbul: Parçalı bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu/20

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinde yer yer çok bulutlu/27

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu/28

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu/20

Bolu: Parçalı bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu/21

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı/18

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı/15

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/27

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.