Doğu Kudüs-Batı Kudüs ayrımı yanlıştır israillin işine geliyor

Doğu Kudüs-Batı Kudüs ayrımı yanlıştır israillin işine geliyor

​Emperyalist ABD'nin, Kudüs'ü işgalcilerin sözde "başkenti" olarak ilan etmesine tepki gösteren Bingöllüler, İİT'nin almış olduğu kararında yanlış olduğunu söylediler.

Emperyalist ABD’nin Kudüs’ü siyonistlerin "başkenti" ilan etmesine tepkiler dinmiyor. Bingöllüler, karara karşı duydukları tepkiyi İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendirdi.

ABD’nin şer planı, İslam âlemine ve Müslümanlara hakaret olarak anlatan Bingöllüler, Müslümanların bir bütün olarak alınan bu karara karşı tepki göstermesi gerektiğini ifade ettiler.

ABD'nin Kudüs işgalcilerin başkenti olarak tanımasına tepki gösteren Bingöllülerden Hakan Alpaya, "Müslümanlar birlik olursa bu tür sorunlar olmaz. Müslümansak birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz lazım. Kudüs için İslam ülkelerinin başındaki liderlerden gereken tepki yok." dedi.

Necati Öztekin de, "İslam İşbirliği Teşkilatının aldığı karardan memnunuz. Bu da bize gösteriyor ki Müslümanların zor zamanlarda bir araya gelebileceğini gördük. Bazı Arap ülkelerinin başındakiler emperyalizmin uşaklığını yapıyor. Bunlardan ses çıkmıyor. Bunlar, Suudi Arabistan ve Mısır ülkeleridir. İİT’nin aldığı kararlar yetmez, ambargo bekliyoruz. Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir böyle kalacak." İfadelerini kullandı.

Müslümanların Kudüs için seferber olması gerektiğini ifade eden Mehmet Buğday, herkes elinden gelenini yapması gerektiğini söyledi.

"Kudüs Müslümanların şerefi ve onurudur"

Kudüs Müslümanların şerefi ve onuru olduğunu söyleyen Muhammed Arpaçık, "Kudüs’ü Müslümanların sahiplenmesi lazım. Kudüs ABD tarafından israillin başkenti ilan edildi. Zaten bir işgal sonucu parça parça Filistin topraklarını ele aldılar. Müslümanların buna bir dur demesi gerekir. israillin pervasızca ve hayâsızca büyümesinin önüne geçilmesi lazım. İİT’nin kararı ABD’ye karşı diplomatik ve isabetli bir karar oldu. Müslümanların korkmadan izzetli ve dik durması lazım. Kâfirler ise korkaktır bunu aklımızda çıkarmamız lazım. İnanıyorsak üstünüz. Gayret bizden, zafer Allah’tandır." ifadelerini kullandı.

Kudüs için elde gelen her şeyin yapılması gerektiği ifade eden Bingöllü Halis Ayman da Kudüs Müslümanların ortak davası olduğunu söyledi.

"Doğu Kudüs-Batı Kudüs ayrımı yanlıştır israillin işine geliyor"

Doğu Kudüs-Batı Kudüs ayrımına karşı tepki gösteren Fatih adlı vatandaş da  "İİT’nin kararına göre israil git batı Kudüs’e yerleş anlamına geliyor. Doğu Kudüs, Batı Kudüs ayrımı yanlıştır. Kudüs tamamen Filistin’in Başkentidir. İslam ülkelerinde gerekli duyarlılık yok.  Bugün nasıl ABD PYD’ye silah gönderiyorsa bizimde Hamas’a göndermemiz lazım.  Eyleme geçmek lazım. israil, Amerika mallarını boykot etmemiz lazım. Onların malı giderse canı da gider. Ortadoğu’nun ortasında lanet bir ülke duruyor. Ciddi anlamda boykotlar uygulamamız gerekiyor diye düşünüyorum." diye konuştu.

Muhittin Kılıç da, "Kudüs Müslümanlarındır. Kâfirlere bırakmamız lazım. Başımız gitse de Kudüs’ü kâfir İsrail’e bırakmayız. Cumhurbaşkanımız bir şeyler yapıyor. Elimizde bir dua var bıraksalar gider savaşırız." ifadelerini kullandı.

Sadece ABD ve siyonist işgalcileri kınamakla yetinmemesi gerekliğini dile getiren Yunus Budunoğlu, harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

Mevcut sıkıntıların nedeninin Müslümanların birlik ve beraberliklerinin olmayışından kaynaklandığını söyleyen Yavuz Bozgan, İslam ülkelerinin, Batılı emperyalizmi ülkeleri yerine kendi aralarında bir birlik kurmaları gerektiğini vurguladı.

Emre Budunoğlu da, dünyada Müslümanların zayıf, etkisiz ve söz sahibi olmalarının nedeninin bilimden uzak kalmalarından kaynaklandığını savundu.  

İstanbul’da İİT’nin bir zirvesinin olduğunu anımsatan Halim Tekyaşar, bunun toplantı güzel olduğunu belirterek, ikinci bir zirve daha gerektiğini, bununda Kudüs’te yapılması halinde onlara iyi bir cevap olacağını önerdi.

"Doğu Kudüs-Batı Kudüs ayrımı yapılması bizleri ve Filistinleri üzmüştür"

İİT’nin bir araya gelip toplanması iyi ama kesin ve caydırıcı kararlar alınmadığını ifade eden Bayram Girişen, "İİT’de alınan Doğu Kudüs-Batı Kudüs ayrımı yapması bizi ve Filistinleri üzmüştür. Kudüs, Filistin’in bir bütün olarak başkentidir. İsrail, bir işgal çetesidir, devlet değildir. İslam coğrafyasındaki savaş ve fitnelerin sebebi israildir. İsrail, denen bu çete ve işgalci devlet değil ki başkenti Kudüs olsun. Müslümanlar birlik olmalı ki israil Ortadoğu'dan defetsin." dedi.

İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşının hiç eksilmediğine şahit olduklarını anlatan Yaşar Enön, bir avuç işgalci, arkasındaki güçlerle beraber hareket edip her tarafı kan gölüne çevirdiklerini dile getirdi.

"Kudüs için bir şey yapacaksak ABD ve israil bir cephe açmamız lazım"

Artık harekete geçerek israil ve ABD’ye ciddi yaptırımlar uygulanması gerektiğini söyleye Mustafa Yakut, "Biz Kudüs için bir şey yapacaksak ABD ve israil bir cephe açmamız lazım. Yıllardır gözlerimizin önünde Müslümanlar bir bir şehir ediliyor, işkence ediyorlar. Dünyanın her yerinde ölen Müslümanlardır. Burada Müslümanlarda bir birine sahip çıkmıyor. Müslümanların kımızı çizgisi çiğnenmiştir hiç tereddütsüz cephe açmak lazım. Bu iş de Müslüman ülke liderlerine bir borcudur. Yıllarca kınamalar yapılıyor bu da çare olmadı. En doğrusu onların da canı yanması gerekir. Hep canı yanan Müslümanlar olmasın."  şeklinde sert tepki gösterdi.

İLKHA





































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.