Doğu Türkistan’daki Müslümanlara sahip çıkın

Doğu Türkistan’daki Müslümanlara sahip çıkın

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir araya gelen bir grup genç, Çin zulmü altındaki Müslümanlara sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Çin'in, Doğu Türkistan Müslümanlarına uyguladığı zulüm, Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir AVM’nin önünde bir araya gelen Tatvanlılar, yaşanan zulmü protesto ederek, bütün Müslümanları bu zulme karşı sessiz kalmamaya davet ettiler.

Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında, yaklaşık 2 milyon Doğu Türkistanlının, Çin zindanlarında işkenceye tabi tutulduğuna dikkat çekildi. Gurup adına basın açıklamasını okuyan Murat Kökel, 35 milyon Uygur, Kazak ve Kırgız Müslüman'ının yaşadığı Doğu Türkistan da, son zamanlarda yaşanan zulüm ve katliamların ayyuka çıktığını hatırlatarak, Müslümanları ses vermeye davet etti.

“Yaklaşık 2 milyon masum Doğu Türkistanlı karanlık Çin zindanlarında”

Müslümanların yok edilmeye çalışıldığının altını çizen Kökel, “Doğu Türkistan milleti son yıllarda, daha önceden eşi benzeri görülmemiş baskı ve zulüm politikalarına maruz kalmaktadır. Kızıl Çin'in, Doğu Türkistan’a yönelik bu politikalarının zirveye çıktığı bir dönem içerisindeyiz. Bilinmelidir ki katil Çin devleti 2050 yılını hedefliyor ve diyor ki; ‘2050 yılına kadar bu topraklarda bir tek Müslüman bırakmayacağız.’ Aynı zamanda Çin devleti tarafından kardeş aile projesi adı altında, her Doğu Türkistanlının evine bir Çinli erkek yerleştirilerek, namus ve iffetimiz tarumar ediliyor. Onurumuzla, vicdanımızla, imanımızla oynandığını ve yaklaşık 2 milyona yakın masum Doğu Türkistanlının karanlık Çin zindanlarında, eğitim kamplarında fikri ıslahat adıyla her türlü işkenceye maruz bırakılarak şehit edildiğini haykırıyoruz. Muhammed Salih gibi onlarca Doğu Türkistan âlimi cezaevlerinde işkence görmektedir.” dedi.

“Coğrafya, barbar Çin devletinin zulmü altında”

“Göktürklerin, Uygurların, Karahanlıların, Doğu Türkistan İslam Cumhuriyetinin kurulduğu, Türk milletinin İslam ile şereflendiği; Sultan Satuk Buğra Hanın, Kaşgarlı Mahmud’un, Yusuf Has Hacib’in, medeniyet, ilim, İslam’ın nurlandırdığı coğrafya; barbar Çin devleti tarafından, 21’inci yüzyılda ortaçağ karanlığını yaşamaktadır.” diyen Kökel, “Doğu Türkistan da, Çeçenistan da, Filistin de, Suriye de, Irak’ta, Myanmar’da, Karabağ’da, Yemen’de yaşanılan zulümler unutuluyor olabilir; bu caniliklerden kimse bahsetmeyebilir, bu barbarlıkları kimse görmeyebilir ama tüm bunları unutmayan ve unutturmayan bir Rabbimiz var.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye kamuoyunu bu zulmü dünyaya duyurmaya davet ediyoruz”

Türkiye kamuoyuna seslenen Kökel, Çin zulmü altında kalan Doğu Türkistan’daki Müslümanlara ensar olmaya, yaşanan zulmü dünyaya duyurmak için çağrıda bulundu.

Kökel, “Buradan bütün vakıflara, derneklere, Türkiye kamuoyuna ve bütün Müslümanlara bir şey söylemek istiyorum. Ne olur gelin bu çağın muhacirlerine sahip çıkma adına sorumluluk seferberliği ve farkındalığı başlatalım. Elimizden bir şey gelmiyorsa, Hazreti Ali’nin dediği gibi; ‘Eğer bir zulme engel olamıyorsak, bari o zulmü dünyaya duyuralım.’ Unutulmasın ki; bizler eğilmez baş, bükülmez bilekleriz.” diye konuştu.

Düzenlenen basın açıklaması Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler