​Doğu ve Güneydoğunun basın üssü Diyarbakır

​Doğu ve Güneydoğunun basın üssü Diyarbakır

​Diyarbakır’da Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından basın merkezi kuruldu.

Diyarbakır’da Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından basın merkezi kuruldu. Diyarbakır Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü Fikret Dişlioğlu Diyarbakır’ın önemine değinerek Doğu ve Güneydoğunun basın üssü olduğu için seçildiğini belirtti.

Özel bir otelde 150 basın mensubuna akredite verildiğini söyleyen Dişlioğlu, 2017 Cumhurbaşkanlığı referandumuna aynı hizmeti, teknolojiyi ve kaliteyi sunmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Dişlioğlu, “Memleketimiz önemli bir seçimle arifesinde. Bu çerçevede biz de basın mensubu arkadaşlarımıza en kaliteli hizmeti verebilmek maksadıyla genel müdürlüğümüz ile böyle bir merkez oluşturmaya karar verdik. 2017 yılında yapılan referandumda Diyarbakır'da böyle bir merkez kurulmuştur zaten bu yıl yine seçimleri takip etmek üzere Türkiye genelinde genel müdürlüğümüz tarafından 3 ilde basın merkezi kuruldu. İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'da, bu anlamda Diyarbakır'da basın merkezinde kurulmasının da gerçekten önemliydi.” dedi.

“Burada şu ana kadar il müdürlüğümüze başvuran 150 150 civarında basın mensubu arkadaşımız var” diyen Dişlioğlu şunları söyledi:

“40'ın üzerinde yabancı basın yayın kuruluşlarından gelen gazeteci arkadaşlarımız var ve toplamda 150'ye yakın bir sayıya ulaştık. Dünyanın ve ülkenin önemli basın kuruluşları Diyarbakır seçimlerini takip etmek üzere İl müdürlüğümüze başvurarak akredite oldu. Ve basın merkezimizi gün boyu kullandılar ve bugün yine seçim sonuçlarını tam anlamıyla ortaya çıkana kadar bu hizmeti vermeye devam edeceğiz basın merkezi bünyesinde internet erişimi imkanları arkadaşlarımızın ihtiyaç duyacağı diğer teknolojik imkanlar seçim sonuçlarını anlık olarak monitörler yansıtılması ve basın mensuplarının kendi izleyici bak okuyucularıyla paylaşması gibi bir takım hizmetler burada sunulmaktadır.”

“Diyarbakır ülkenin kadim şehirlerden bir tanesidir”

Dişlioğlu Diyarbakır bölgenin basın üssü olduğunu belirterek, “Diyarbakır gerçekten gerek kültürüyle gerek tarihi derinliği ile ülkemizin en kadim şehirlerinden bir tanesi bu tarihi kültürel derinliğin dışında bölgenin de bir basın üssü olduğuna rahatlıkla söyleyebiliriz. Bölgedeki en önemli basın yayın kuruluşları burada yabancı basın yayın kuruluşları anlat çalışanlarda zaten yine Diyarbakır'a geliyorlar. Ve eğer buradan bir dağılım söz konusu olacaksa bu faaliyetlerini buradan gerçekleştiriyorlar. Güçlü bir basının olması ve doğu ve Güneydoğu'nun basın üssü olarak nitelendirdiği için genel müdürlüğümüz böyle bir değerlendirmede bulundu sadece basına hizmet vermenin dışında Diyarbakır'ın görünürlüğü ne bir katkı sağlayacağını düşündüğünüz için biz de kendilerine böyle bir talepte bulunduk bizi kırmadılar. Genel müdürlüğümüzün Diyarbakır'a ve Diyarbakır basınına verdiği önemin de bir göstergesi olarak ben bunu değerlendiriyorum.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.