Doğubayazıt Belediye Başkanı gözaltına alındı

Doğubayazıt Belediye Başkanı gözaltına alındı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde PKK'ye yönelik gerçekleşen operasyonda ilçe Belediye Başkanı Murat Rohat Özbay'ın da aralarında bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada PKK'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda, Doğubayazıt Belediye Başkanı Murat Rohat Özbay'ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri ile Belediyesi Yazı İşleri Müdürünün de aralarında bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı.

Açıklamada, "PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren ve terör örgütünün kırsal alanı ile şehir yapılanması arasında bağlantıyı kuran işbirlikçi yapılanmanın deşifre edilmesi, Doğubayazıt belediyesince belediye kaynaklarının örgüte aktarılması ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, şüphelilerin yakalanmasına yönelik 23 Ocak 2017 günü sabah saatlerinde Doğubayazıt ilçesi, İstanbul ve Şanlıurfa illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir." denildi.

Operasyon neticesinde 14 kişinin gözaltına alındığının belirtildiği açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Gerçekleştirilen operasyon sonucu Doğubayazıt Belediye Başkanı M.R.Ö, Doğubayazıt Belediye sözde eş başkanı D.T, Belediye Meclis Üyeleri B.Ö, G.Ö, M.Ş, M.A.D, B.Ç, M.E, B.E, Z.A.K, N.Ö, M.A, H.K, Doğubayazıt Belediyesi Yazı İşleri Müdürü M.E.A. isimli 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgüte ait dokümanlar, bir adet serhat eyalet komutanlığına yazılı doküman, sözde örgütü simgeleyen bez parçası, dijital materyaller, FETÖ/PDY’ye ait çok sayıda kitap, bir adet ruhsatsız tabanca, bir adet kurusıkı tabanca ve tabancalara ait fişekler ele geçirilmiştir.  Gözaltına alınan şüphelilerin Müdürlüğümüzde işlemleri devam etmektedir." (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler