Doğubayazıt Belediyesi temizlik işçileri grevde

Doğubayazıt Belediyesi temizlik işçileri grevde

DBP’li Doğubayazıt Belediyesi’nde çalışan taşeron temizlik işçileri, ücretlerinde ve çalışma şartlarında iyileşme yapılmaması üzerine greve gidince, cadde ve sokaklarda çöp yığınları oluştu.

Ağrı’nın DBP’li Doğubayazıt Belediyesi taşeron temizlik işçileri maaş ve çalışma şartlarında iyileşme olmayınca greve gittiler.

Üç günden beri karşılıklı yoğun görüşmeler sürmesine rağmen ikna olmayan ve önceki dönemde yapılan ihale ile belirlenen şartlarda çalıştırılan işçiler, bu duruma itiraz ederek çalışma şartlarında iyileştirme yapılana kadar grev kararı aldılar.

İşçiler yüklenici firma ile anlaşamayınca dertlerini DBP İlçe Başkanlığı ve Belediye Başkanı Rohat Özbay’a anlatmalarına rağmen bir sonucun çıkmadığını belirttiler.

İşçiler, geçen dönem Belediye Başkanlığı yapan Canan Korkmaz zamanında zam istediklerini, 740 TL’lik maaşlarının 840 TL’ye çıkarıldığını, 2014 Mart ayında yapılan seçimlerin ardından ise, iyileştirmeler  yapılacağı sözü verilmesine rağmen, verilen sözün tutulmadığını iler sürdüler.

Kendilerinin oyalandığını ve bunun üzerine önce DBP İlçe Başkanı ve daha sonra Belediye Başkanı Rohat Özbay ile görüştüklerini belirten işçiler, diğer belediye işçileri 3 bin 500 TL maaş alırken, kendilerine yönelik böyle düşük bir maaşı kabul etmeyerek grev kararı aldıklarını ifade ettiler.

İşçilerin sorununu çözmek yerine, ilçedeki biriken çöpleri toplatan Belediye Başkanı Rohat Özbay ve ekibi, bu sorun çözülünceye kadar çöp toplamaya devam edeceklerini beyan etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.