Doğubayazıt Gürbulak köyü kutlu doğum etkinliği 2015 video peygamber sevdalıları

Doğubayazıt Gürbulak köyü kutlu doğum etkinliği 2015 video peygamber sevdalıları

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Gürbulak köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum Programı gerçekleştirildi.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Gürbulak (Gurcıbulax) köyünde Hz. Resulullah’ın veladetinin 1444. Yılı münasebeti ile Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü tarafından “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum Programı düzenlendi.

Köy meydanında gerçekleştirilen etkinliğe   köylüler yoğun şekilde katılım gösterdi.

Güneşli bir havada gerçekleştirilen programda tekbir ve salavatlar eksik olmadı. Erkek ve bayanlar, kendilerine ayrılan ayrı alanlardan programı izlediler.

Yusuf Baran’ın sunuculuğunu yaptığı program, köy camisi İmamı Sinan İlhan’ın okuduğu Kur’an tilaveti ile başladı.

Grup Vahdet ekibinin Hz. Resulullah üzerine Kürtçe yazılmış Mewlid-i Şerifi  okudukları sırada halk duygulu anlar yaşadı. Daha sonra Gürbulak Kız ve Erkek ilahi Gruplarının ayrı ayrı sahne aldığı programda, Grup Vahdet sanatçıları Erhan Güler ve Suat Nogay da bir birinden güzel ilahilerini seslendirdiler.

İTTİHAD üyesi Molla Abdulbari Durmaz, programda yaptığı konuşmada Hz Resulullah’ın sevgisi ve önderliği üzerinde durdu.

Durmaz konuşmasında,” Hz. Resulullah bir gün sahabelerine, ‘Ben kardeşlerimi özledim’   diyor. Sahabeler,  ‘Ya Resulullah biz senin kardeşlerini bilmeyiz.  Onlar kimlerdir ki sen bu kadar onları özledin’ diyorlar. Diyor ki Efendimiz,‘Onlar beni görmeden iman etmişlerdir’ cevabını veriyor. Biz de diyoruz ki, Ey Allah’ın Resulü! Bizler de seni çok özledik. Bak Gürbulak köyünde senin hasretinle toplanmış, kızlarımızı güzelce giydirerek bandajları alınlarına vurmuş, tevhid bayrağımızı dalgalandırmışız. “ dedi.

Durmaz, imamlara da seslenerek, bütün insanlara tek önder ve rehberin Hz. Muhammed olduğunu haykırmaları gerektiğini vurgulayarak,  Ey imamlar, Ey Hz. Muhammed’in varisleri! Kur’an’ın ışığında insanlara açılın ve, ‘Eğer iman etmişseniz rehberiniz, önderiniz Hz. Muhammed’dir’ deyin. Bizlerin ahlakı Hz. Resulullah’ın ahlakı olmalı. Evlerimiz O’nun evine, köylerimiz O’nun köyüne  benzemeli. Haramlara riayet edip, bayan erkek ilişkilerinde Hz. Muhammed gibi hareket etmeli, O’na benzemeliyiz. “ şeklinde konuştu.

Program  Sait Aydoğan tarafından yapılan dua ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler