Doğubayazıt Gürbulak kutlu doğum etkinliği 2016 video foto peygamber sevdalıları

Doğubayazıt Gürbulak kutlu doğum etkinliği 2016 video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Doğubayazıt ilçesine bağlı Gürbulak (Gurcibılax) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber sevdalıları platformu tarafından Doğubayazıt ilçesine bağlı İran sınır kapısında bulunan Gürbulak (Gurcibılax) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Sunuculuğunu Yusuf Boran’ın yaptığı program köy imamı Şah İsmail Çeşit Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Peygamber Sevdalıları gürbulak köyü mevlithanları tarafından okunan  Kürtçe mevlitten sonra köyün çocuk ilahi korosu tarafından ilahi ve şiirler seslendirildi.

Köyün taziye evinde gerçekleşen programa konuşmacı olarak katılan Ağrı Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Ortaç, İslam’ın insanlığa getirdiği izzetten söz ederek, “Daha önce biz insanlar esaret altındaydık, köleleştirilmiştik. Birbirimize zulmeder, birbirilerimizin hakkını gasp ederdik.  Resulullah’ın (sav) bize İslam’ı getirmesiyle bizler zilletten kurtulduk ve azizlerden olduk.” dedi.

Konuşmasında İslam kardeşliğine değinen Ortaç, Ensar ve Muhacirlerin kardeşliklerinden kesitler sunarak Medineli Ensarların Muhacirlere olan fedakarlıklarına değinerek, ” Biz Müslümanların Ensar ve Muhacirler gibi birbirimizi kardeş görmeli ve kardeş edinmeliyiz. ‘Ancak mü’minler kardeştir’ düsturuyla Kürd’üyle Türk’ü, Fars’ı Kürdü’yle, Arabı Kürdü’yle birbirilerine kardeş olmalı. Bakın şu an İslam ümmeti Amerikalıları ve Rusları kendilerine kardeş edinmişler. Onlardan bize kardeş olmaz. Bizler ancak birbirimizle kardeş olabiliriz. Bizler birbirimizle kardeş olmadığımız sürece bu zilletten kurtulamayız” ifadelerini kullandı.

Ortaç’ın konuşmasından sonra tekrar  ilahi ve ezgiler seslendirildi. Peygamber Sevdalıları çocuk tiyatro ekibi tarafından Bilal-i Habeşi’nin hayatından işkence kesitleri sahnelendi.

Program Yusuf Boran’ın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.