Doğubayazıt HÜDA PAR'a, PKK/BDP'den saldırı teşebbüsü

Doğubayazıt HÜDA PAR'a, PKK/BDP'den saldırı teşebbüsü

PKK/BDP yandaşları Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Doğubayazıt İlçe Teşkilatı binasına saldırı teşebbüsünde bulunuldu. Saldırı girişimi, sağduyulu halkın müdahalesi ile önlenirken, saldırganların parti binasına zarar veremeden dağıldıkları bildirildi.

AĞRI- Yerel seçim çalışmaları kapsamında aday tanıtımlarını yapmak üzere, BDP Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık, Ağrı BDP Milletvekili Halil Aksoy,  Doğubayazıt BDP Belediye Başkan Adayı ve Eş Başkanından oluşan BDP heyeti,  Doğubayazıt ilçesine geldiler.

 

Parti heyetini İlçe girişinde karşılayan partililer, Ağrı caddesindeki BDP ilçe teşkilatı binası önünde toplandılar. BDP binasından belediye meydanına doğru yürüyüşe geçen BDP’liler, İsmail Beşikçi Caddesinde bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Doğubayazıt ilçe Teşkilat binasına saldırı girişiminde bulundular.

 

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre saat 12.30 sıralarında PKK/BDP yandaşlarından bir grup, HÜDA PAR’ın önünden geçerken, binaya taşlı saldırı teşebbüsünde bulunduğu, çevredeki sağ duyulu vatandaşların müdahalesi ile gerginliğin çıkmasının önlendiği bildirildi. Saldırı girişimini duyan HÜDA PAR üye ve gönüllüleri, parti binasına akın etti.

 

Edinilen bilgiye  göre ilçeye gelen Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık’ın partililere hitaben, “Taşlı-sopalı saldırılarda bulunmayın. Oylarınızı vermezseniz kendileri tabelalarını söker giderler” dediği öğrenildi.

 

Bu arada olayı duyan HÜDA PAR bina sahibinin, yapılan saldırı girişiminden endişelenip parti tabelasını sökmek istediği, HÜDA PAR’lıların bina sahibine müdahale ederek tabelayı sökmesini önledikleri bildirildi.

 

Bina sahibinin, “Ben mal ve can emniyeti konusunda endişeleniyorum. Çevremdeki işyeri ve bina sahipleri de aynı endişe içerisinde olduğundan bana ‘işyerimize herhangi bir zarar gelirse mesulu sensin, zararımızı sen ödersin’ diyorlar. Ben de korkuyorum, sizden ricam tabelanızı söküp binayı boşaltın.” dediği belirtildi.

 

Yapılan saldırı girişimi sonrasında saldırının tekrarlanması ihtimaline karşı, HÜDA PAR yetkililerinin polisi araması üzerine sivil polis ekiplerinin olay yerine geldiği, BDP’lilerin  mitingleri sonrası olaysız bir şekilde dağılmasıyla, polis ekiplerinin de  olay yerini terk ettiği öğrenildi.

Yapılan saldırı girişiminde HÜDA PAR binasında herhangi bir zarar oluşmadı.(Ramazan Zeren-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.