Doğubayazıtlılar ABD'nin Kudüs kararına karşı yürüdü

Doğubayazıtlılar ABD'nin Kudüs kararına karşı yürüdü

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ABD'nin Kudüs'ü siyonistlerin sözde "başkenti" olarak tanıma kararı yürüyüş eylemiyle protesto edildi.

ABD'nin, Kudüs'ü terör şebekesinin sözde "başkenti" olarak tanıma kararına karşı Doğubayazıt'ta tepki amaçlı yürüyüş eylemi gerçekleştirildi.

Yürüyüş öncesi ilçede faaliyet yürüten STK'lar öncülüğünde basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını STK'lar adına Doğan Yıldız okudu.

Siyonistlerin şu ana kadar Filistin topraklarında Mescid-i Aksa'yı kuşatma altına alabilmek için yaptığı girişim ve beraberindeki zulümleri belirterek sözlerine başlayan Yıldız, "Yaklaşık bir asırdır Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın esareti, nice acılara ve katliamlara tanıklık etti. 1947'de başlayan işgal sürecinde Siyonistler, başta ABD olmak üzere Batı'nın da desteğiyle büyük katliamlar işledi. Müslümanlar için mukaddes olan Mescid-i Aksa'nın yıkımı için altı oyuldu, ezanlar susturuldu ve avlusunda nice canlar şehid edildi." dedi.

İslam ülkelerinin sessizliğine ve yöneticilerinin tavırlarına vurgu yapan Yıldız, "Maalesef bugüne kadar İslam ümmeti, yaşanan büyük zulme karşı güçlü bir duruş gösteremedi. Bu sessizlik ve zillet hali her geçen gün siyonist işgalcilerin ve onun destekçilerinin daha büyük bir cesaret ve pervasızlıkla işgali büyütmelerinin yolunu açtı. Ümmetin zelil yöneticileri kendi koltuk ve saltanatlarını koruma telaşına düşüp ümmetin onurunu ve izzetini göz ardı ettiler. Zalimlere uşaklık edip, ümmetin mazlum evlatlarıyla uğraştılar. Fitneye teşne olup, zalimin kölesi ve kuklası oldular." ifadelerini kullandı.

Amerika'nın attığı bu adımın kabul edilemeyeceğini ve israili bir devlet olarak tanımadıklarını belirten Yıldız, "Ebetteki sömürgeci ABD'nin atmış olduğu bu adımın İslam milleti için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. Bizler Filistin topraklarında, mukaddes belde Kudüs'te işgalci olan siyonistlerin varlığını meşru görmüyoruz. Harami bir topluluk olan siyonistlerin arkasında duranların aldıkları kararları da meşru görmüyoruz. Uluslararası kamuoyunun gündemine getirilen konu, işgali muhkemleştirecek söylem ve adımları kabul edilemez buluyoruz." açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasının ardından Doğubayazıtlılar  emperyalist Amerika ve siyonist terör şebekesi aleyhine sloganlar getirerek kortej halinde yürüyüşe geçti.

Güven Caddesi üzerinden İsmail Beşikçi Caddesine geçen halk, tekbir ve salavatlar eşliğinde belediye kavşağına kadar yürüdü. Belediye kavşağında STK temsilcilerinin yaptığı kısa konuşmanın ardından kalabalık sessizce dağıldı. 

İLKHA


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.