Doğubayazıtlılar Hicri Yılbaşını sabah namazında camide karşıladı

Doğubayazıtlılar Hicri Yılbaşını sabah namazında camide karşıladı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde HÜDA PAR Gençlik Kolları Hicri Yılbaşının ilk günü sabah namazında camide buluştu.

HÜDA PAR Doğubayazıt Gençlik Kolları, "Sabah Namazıyla Diriliş" programı çerçevesinde, Hicri yılbaşının ilk sabah namazında üye ve gönüllüleriyle bir araya geldi.

Konuyla ilgili açılamalarda bulunan HÜDA PAR Doğubayazıt İlçe Başkanı Cemal Arvas, "Allah’a hamdolsun ki bu yıl Hicri Yılbaşını Doğubayazıt’ımızın biricik camisi olan Merkez Camisinde karşıladık. Gençlik Kollarımızda ‘Sabah Namazında Buluşma’ programı yaptı. Bugün Cuma, bütün Müslümanların Cuması mübarek olsun. Rabbim ümmete özgür Hicri yılları nasip etsin. Ümmete; vahdet, birlik, beraberlik, güç, kuvvet versin. Ümmeti bir çatı altında toplasın. Ümmetin hasetten yöneticilerini gaflet uykusundan uyandırsın ve ümmete bir gayret, bir feraset, bir basiret versin inşallah." dedi.

Programın Hicri Yılbaşında yapılmasının gönülleri ayrıca coşturduğunu ifade eden Fadlullah Arvas ise bu tür programların artması temennilerinde bulundu.

Arvas, "HÜDA PAR Doğubayazıt gençlik yapılanmasının bugün sabah namazı programına iştirak ettik. Gerçekten çok bereketli bir programdı. Hem Hicri Yılbaşına denk gelmesi, hem mübarek Cuma gününe denk gelmesi ayrıca gönülleri coşturdu. Genç kesimin, genç neslin genelde İslami şahsiyette olan gençlerin camilerde olması tebliğe uygun olanıdır. Biz Hz. Muhammed (sav) ümmeti olarak asıl şiarımız 'emri bil maruf nehyi anil münkerdir.' Nebevi metot olarak gerçekten İslami tebliğ açısından özellikle Rabbimize kul olmanın en önemli gereği olan namazın, namazlarında temeli olan sabah namazına camilerde İslami şahsiyete sahip gençlerimizin bulunması Allah-u Teala’nın namazı nasip etmediği gençlerin ya da vatandaşların insanlarında camilere gelmesi İslam adına güzel kazançlar olacaktır inşallah. Bu tür programların iki katı bir şekilde önümüzdeki günlerde, önümüzdeki haftalarda çoğalmasını yüce Rabbimden temenni ediyorum. İslam'a kazancının daha çok olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Eda edilen sabah namazın ardından çorba ikram edildi.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.