Doğubayazıt'ta eylem hazırlığındaki 6 kişi yakalandı

Doğubayazıt'ta eylem hazırlığındaki 6 kişi yakalandı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 29 Ekim törenleri öncesinde keşif yaptıkları belirlenen ve 7-10 Ekim tarihlerinde yaşanan olayların faillerinden olduğu iddia edilen 6 kişi yakalandı.

AĞRI - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 29 Ekim törenlerini sabote etmek için Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü çevresinde keşif yaptığı belirlenen 2 kişiyle, 7-10 Ekim'de IŞİD bahanesiyle ilçede çıkarılan olaylarda etrafa zarar verdikleri belirlenen 4 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binası çevresinde, şüpheli kişilerin keşif yaptıkları tespit edildi. Bunun üzerine yapılan takip ve araştırmalar neticesinde, eylem hazırlığında olan şüphelilere yönelik 28 Ekim Salı günü yapılan baskında M. S. U. ve S.T. gözaltına alındı.


Şüphelilerle irtibatlı olan ve PKK/KCK'nin yaptığı çağrılarla 7-10 Ekim'de Doğubayazıt ilçesinde meydana gelen olaylarda etrafa zarar verdikleri belirlenen R.T, M.N, M.P. ve M.B. 29 Ekim Çarşamba günü yapılan eş zamanlı baskınlarda yakalandı.


Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, örgütsel faaliyetlerde kullanılan çeşitli malzemeler ile 1 pompalı tüfek, 3 tabanca ve bu silahlara ait mermi ve fişekler ele geçirildi.


Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, S.T. ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler