Doğubayazıt'ta itikâf sünneti ihya edildi

Doğubayazıt'ta itikâf sünneti ihya edildi

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Kadir Gecesi’nde Peygamber Efendimiz (sav)’in sünneti olan itikâf ibadetini yerine getiren vatandaşlar, bu sünneti ihya etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş sünnetler arasında yer alan itikâf sünneti, Doğubayazıt’ta yıllardır her Kadir Gecesi’nde camilerde ihya ediliyor. Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi'nin faaliyet gösterdiği yıllardan itibaren camilerde ihya edilen itikâf sünneti, bu sene de Ahmed-i Hani Camii’nde ifa edildi. İtikâfa katılanlara Mustazaflar Cemiyeti tarafından sahur ikram edildi.

İtikâf sünnetini ifa eden vatandaşlar, duygularını İLKHA kameraları ile paylaştı.

Yaklaşık on senedir itikâf sünnetini camilerde ifa ettiklerini belirten Doğubayazıt Mustazaflar Cemiyeti Başkan Yardımcısı Cemal Arvas, "Elhamdülillah bu sene de Kadir Gecesi'nde Ahmed-i Hani Camii'nde itikâf ibadetini yerine getirdik. Unutulmaya yüz tutulan bu sünneti Mustazaflar Cemiyeti olarak tekrar ihya etme gayretindeyiz. İtikâf için gelen kardeşlerimizle ibadetlerimizi yapıp, sahurumuzu beraber yapıyoruz. Bize bu ibadetleri yerine getirmeyi nasip eden Allah’a hamdolsun. Allah ümmetimize böylesine unutulan sünnetleri yerine getirmeyi nasip etsin." dedi.

Kadir Gecesi ve itikâfın değerlendirilmesi gereken fırsatlar olduğuna değinen Ercan İlhan ise;

 "Başlı başına kendisini fırsat bildiğimiz Ramazan Ayı’nın sonlarına doğru geliyoruz. Ve bu son günlerde bin geceden daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni ihya ediyoruz. Toplum içinde maalesef unutulmaya yüz tutmuş bir sünnet olan itikâf sünneti vardır. Doğubayazıt’ta uzun zamandır bu sünnet ihya edilmeye çalışılıyor. İnşallah amacına da ulaşır. Dolayısıyla fırsat bildiğimiz bu Kadir Gecesinde, fırsat olarak gördüğümüz bir diğer sünnet olan itikâf sünnetini hep beraber camide gerçekleştiriyoruz. Bu bir fırsattır. Bu tür fırsatları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekir." dedi.

Yıllardır itikâf sünnetini ifa ettiğini belirten Faruk Koç ise; "Allah’a ne kadar şükretsek azdır ki, bu sene de bizlere İtikâf sünnetini arkadaşlarımızla hep beraber ifa etmeyi nasip etti. Yaklaşık beş altı senedir burada hep beraber itikâf ibadetimizi yerine getirmeye çalışıyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler