Doğubayazıt'ta okul mescidini yaktılar

Doğubayazıt'ta okul mescidini yaktılar

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Reşat Erden Lisesinde bulunan mescit kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verildi.

AĞRI - Doğubayazıt ilçesi Reşat Erden Lisesi mescidi, 14 Kasım Cuma günü kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verildi.

Cuma namazından hemen sonra seccade ve halıların ateşe verilerek çıkarılan yangın, durumu fark eden öğretmen ve öğrencilerin yaptığı müdahale ile söndürüldü. Yangında mescitte maddi hasar meydana geldi.

Yangından hemen sonra olay yerine gelerek incelemelerde bulunan polisin olayla ilgili olarak bugüne kadar kimseyi gözaltına almadığı ve olayı kamuoyu ile paylaşmadığı öğrenildi.

Yangının PKK/HDP sempatizanı öğrenciler tarafından çıkarıldığını düşündüğünü belirten Ç.B. adlı öğrenci, namaz kıldıklarında veya Kuran dersi verdiklerinde bu gençlerin gelip kendilerini sözlü olarak rahatsız ettiklerini söyledi.

Ç.B., "Biz okulun mescidinde Kur'an dersi veriyor ve vakit namazlarını kılıyorduk. Bazı öğrenciler ise gelip bize hakaret ediyor, yaptığımız hayırları başka yönlere çekmeye çalışıyorlardı. Arkadaşlarımızı bize düşman etmeye çalışıyorlardı.

Tahminimce bunlar bizim mescidimizi yakmışlardır. Bu öğrenciler her zaman HDP binasına gidip geliyor, okulda PKK propagandası yapıyorlardı." dedi.

Kudüs’te Mescid-i Aksa’ya İsrail askerlerinin yaptıkları ile mescidi yakanların aynı zihniyette olduğunun altını çizen Ç.B. sözlerini şöyle sürdürdü: "Allahın mescitlerini ancak Allah'a ve Âhıret gününe inanan, namaza devam eden, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler ma'mur eder, işte bunların muvaffak olmaları umut edilir.’ Demek ki, Allah’ın evini yakan mahluklar Allah’tan korkmuyor. Mescide düşmanlık eden İslam’a düşmanlık etmiştir. Kudüs’te Mescid-i Aksa’ya postallarıyla giren Yahudiler ile mescitleri yakanlar aynı zihniyettir. Küfür tek millettir."  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler