Doğuda 778 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

Doğuda 778 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

​Doğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle, 778 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

Üç günden bu yana Doğu Anadolu Bölgesi’nde Bitlis, Muş, Hakkari ve Van illerinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle 778 yerleşim biriminin yollu ulaşıma kapandı. Kapanan yerleşim birimlerinin yollarının ulaşıma açılması için belediye, karayolları ve özel idare ekipleri hummalı bir çalışma başlattı.

Bitlis’te 167 köy yolu ulaşıma kapandı

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar ve tipi nedeniyle il genelinde 167 köy yolunun ulaşıma kapandığını, bu yolların açılması için tüm 9 şantiyede bulunan 90 personel ve araçlarla çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Belediye ekipleri ise kent merkezinde ulaşıma kapanan ana, ara ve mahalle yoların açılması için çalışma yürütüyor.

Van’da 373 yerleşim biriminin yolu kapandı

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle 373 yerleşim biriminin yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Gevaş, Erciş, Edremit, Tuşba, Muradiye, Çatak ve Gürpınar ilçelerinde yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan yolların açılması için çalışmaların devam ettiği belirtilerek, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları istendi. Karayolları 11’nci Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise Hakkari- Şırnak ve Bitlis’teki Hasköy-Mutki Karayollarının kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.Hakkâri’de 169 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

Hakkâri’de etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 169 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Valilikten alınan bilgiye göre 38 köy ve 131 mezra yolu, olumsuz hava şartları nedeniyle kapandı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapalı 169 yerleşim biriminin yolunu açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, farklı noktalarda çığ düşmesi sonucu kapanan Hakkari-Şırnak kara yolunun açılması için Karayolları 114’nci Şube şefliği ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.Muş’ta 69 köy yolu ulaşıma kapandı

Muş Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, il genelinde kar ve tipi nedeniyle 69 köy yolunun kapandığını, ekiplerin bu yolların açılması için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Belediye ekipleri ise kent merkezinde biriken karları kamyonlarla şehir dışına taşıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler