Doğum yardımı uygulaması başladı

Doğum yardımı uygulaması başladı

Çocuğu olan ailelere doğum yardımı uygulamasının devreye gireceği bildirildi.

Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, canlı doğacak birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600 TL doğum yardımı yapılacağını açıkladı.
 
Doğum yardımı başvurularının 15 Mayıs tarihinden itibaren başladığının ifade edildiği açıklamada, “Başvurular Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri aracılığıyla yapılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişilerin başvuruları ise ilgili kurumlarına yapılacak. Doğum Yardımı Sisteminin kamu kurum ve kuruluşlarına açılmasına yönelik iş ve işlemler tamamlanana kadar kamu kurum ve kuruluşları personelin başvurusunu posta yoluyla ilgili il müdürlüklerine gönderecek. E-devlet kapısından başvuru alınmasına yönelik iş ve işlemler tamamlandığında başvurular e-devlet üzerinden de alınabilecek.” denilerek doğum yardımının annenin sağ ve Türkiye vatandaşı olması durumunda yapılacağı belirtildi.

Doğum yardımının 15 Mayıs tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için verileceği vurgulanan açıklamada, ödemeye esas çocuk sırasının tespitinde, 15 Mayıs tarihinden önce doğmuş olan çocukların da sıralamaya dâhil edileceği kaydedildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler