Doktor olan anne ile kızı aynı hastanede görev yapıyor

Doktor olan anne ile kızı aynı hastanede görev yapıyor

Kızıltepe Devlet Hastanesine ataması yapılan kızı için tayin isteyerek İstanbul’dan Mardin’in Kızıltepe ilçesine gelen fizik tedavi doktoru anne, kızıyla aynı hastanede görev yapıyor. Fizik tedavi doktoru aynı zamanda Kızıltepe’ye gelen ilk doçent unvanın

Patoloji Uzmanı kızı Gülçiçek Ayrancının tayini Kızıltepe Devlet Hastanesine çıkınca İstanbul’da görev yapan fizik tedavi doktoru anne Doçent Yıldız Kardaş, Kızıltepe’ye tayinini isteyip gelerek kızı ile aynı hastanede görev yapmaya başladı. Anne Kardaş, aynı zamanda Kızıltepe Devlet Hastanesinde görev yapan ilk doçent unvanına sahip tek doktor oldu.

Anne Kardaş, Patoloji Uzmanı Gülçiçek Ayrancı’nın bir çocukla doğuda zorlanacağını düşünerek İstanbul’dan Kızıltepe’ye geldiğini söyledi.

Anne kız Mardin’de hem hastane yönetimi hem de yöre insanları tarafından çok sıcak karşılandıklarını belirttiler.

“İstanbul’u bırakıp kızım ve sizler için Kızıltepe’ye geldim”

Anne ile kızın aynı Hastane de görev yapmanın çok nadir bir şey olduğunu söyleyen Anne Kardaş, “ Ben İstanbul Koşuyolu Üsküdar Devlet Hastanesinden geldim. 30 yıldır bu mesleği yapıyorum. Çok zevkle işimi yapıyorum. Benim çocuklarım da doktor kızımın mecburi hizmeti Kızıltepe’ye çıktı. Buraya küçük çocuğu ile geldi yalnızdı. Ben de hem anne olarak hem de buraya hizmet vermek için geldim. Yani İstanbul’u bırakıp buraya hem kızım hem halkım için geldim. Pek nadir görülen bir olay hem anne hem kızı aynı hastanede hizmet veriyor. İnşallah burada halkımıza gerekli hizmeti vereceğiz.” Dedi.

“Hastane yönetimi ile ilçe halkı bizi çok sıcak karşıladı”

Anne Kardaş, “Buraya geldiğim zaman hastane yönetimi bizi kucakladı. O kadar memnun oldular ki ben de çok memnun oldum beni böyle kucaklamalarına böyle kabul etmelerine halka gelince inanamayacağımız kadar bize iyi davrandılar. Herkes ama herkes benzinciden marketçisine kadar bize son derece yardımcı oldular.  Ben çok memnunum. İnşallah güzel bir zamanı birlikte geçireceğiz.” temennisinde bulundu.

“Buranın halkı ailemden biri gibi oldu”

Tayini Kızıltepe’ye çıkan Patoloji Uzmanı Gülçiçek Ayrancı ise uzman olarak ilk görev yeri olduğunu ifade ederek şunları söyledi:  “ Buranın iklimi de insanları da çok sıcak en az bir buçuk yıl buradayım. Burayı beklediğimden daha güzel bir yer. Daha kötü olacağını şartların daha eksik olacağını düşünüyordum beklediğimden daha sıcak oldu uzun sıcak bir yaz geçirdik. Yalnızlık biraz zor, ayrıca  5 yaşında bir çocuğum var onun dışında her şey güzel gidiyor. Daha önce Kayseri’nin doğusuna hiç gitmemiştim İlk kez bu kadar Doğuya ve Güneydoğuya geliyorum. Benden çok çevremdeki insanlar daha çok endişe ettiler. Hem güvenlik açısında hem sosyal imkanlar açısından özellikle hastaneyi ve çevreyi çok daha gelişmiş buldum. Yani burada bir çok yatırım yapılmış bir çok imkan sağlanmış bu çok güzel bir şey bunları en iyi şekilde değerlendirip en güzel şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz.  Buradakiler çok sıcak insanlar ailemden biri gibi oldular. Bize kucak açtılar onları çok seviyorum ”

Kızıltepe Baştabibi  Fethullah Kayan ise “Mardin tıp camiası olarak belki bir ilki hastanemizde yaşıyoruz. Anne ve kızın aynı meslekte bizim hastanemizde görev yapması ilçemiz açısından çok güzel bir durum hem fizik tedavi ve rehabilitasyon dalında doçent olan anne,  hem de kızı patoloji uzmanımız dallarında başarı göstermiş meslektaşlarımızdır. İstanbul'da çalışan hocamız emekli olmayı düşünüp, hastanemizde görev yapan kızının yanına yerleşmeyi düşünüyordu. Ancak, biz kendisine hastanemizde çalışmasını ve kendisine her türlü çalışma imkânının sunulacağını teklif ettik. Bu şekilde kızı ile aynı hastanede çalışma fırsatı bulacağını belirttik. Hocamız da ‘yılların vermiş olduğu tecrübe ve bilimselliğin vermiş olduğu birikimini Kızıltepe halkı ile paylaşmanın kendisini mutlu edeceğini’ ifade ederek, hastanemiz de çalışmayı kabul etmiştir. Kızıltepe Devlet Hastanesi yönetimi olarak kendilerine başarılar diliyor, hem hastanemize hem de ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler