Doktoradan sonra yardımcı doçentlik olmayacak

Doktoradan sonra yardımcı doçentlik olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yardımcı doçentlik unvanıyla ilgili, "Doktoradan sonra bir de yardımcı doçentlik olmayacak.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi'nin 135. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nda yaptığı konuşmada, "Yardımcı doçentlik unvanıyla ilgili çeşitli şikâyetler vardı. Artık doktoradan sonra bir de yardımcı doçentlik olmayacak'' dedi.

"Birçok yardımcı doçent kardeşlerim var, yakın çevremde ahbaplarım, akrabalarım var. Tabii dinlediğimde ben de tatmin olmazdım. Bunun bir aldatmaca olduğunu da bilirdim ve yardımcı doçentliğin sadece bir siyasi karar olduğunu bilirdim." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yani bununla bir gönül çalmak, gönül almak... Bunun için yapıldığı belliydi. Dedik ki, 'Biz öyle bir adım atalım ki bu ara unvanı ortadan kaldırıp, doktoradan doğrudan doçentliğe geçilebilmesini temin edecek bir çalışma yapalım.' YÖK Başkanımıza bu talimatı verdik. Doçentliğin şartları da buna göre yeniden düzenlenerek inşallah büyük ihtimalle önümüzdeki hafta parlamentoya gönderilecek ve böylece bu sorunu da çözeceğiz. Artık doktoradan sonra bir de yardımcı doçentlik olmayacak. Doktoradan sonra doğru doçentliğe geçilecek." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.