Doktorlar Hipokrat yeminlerini unuttular

Doktorlar Hipokrat yeminlerini unuttular

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesinde dün yaşanan tatsız olayı bahane eden doktorlar bu gün tedavi için hastaneye gelen hastaları tedavi etmeden geri gönderdiler.

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine tedavi olmak amacıyla bu gün sabah erken saatlerde gelen hastalar, doktorların dün yaşanan tatsız bir olayı bahane ederek greve gitmelerinden dolayı tedavi olamadılar.

Hastaneye gelen hastalar ve hasta yakınları, hastane güvenlikçileri tarafından hastane koridorlarından adeta kovulur şekilde dışarı çıkarıldılar.

İlçelerden, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine tedavi olmak için geldiklerini söyleyen birçok kişi,  polikliniklerde saatlerce beklemelerine rağmen kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ve zor duruma düştüklerini söyleyerek kendilerine karşı sergilenen tavra ve yaşadıkları sıkıntılara adeta isyan ettiler.

Yaşadığı sıkıntılarla ilgili olarak doktor ve hastane güvenlikçilerine tepki gösteren bir hasta yakını, sabah hastaneye gelmek için kilometrelerce yol geldiğini ve hastasıyla gelmek için her zaman fırsat bulma imkânına sahip olmadığını söyleyerek yaşadıklarını şikâyet etti.

‘Hipokrat’ dedikleri yeminde insanları böyle zor duruma sokmak var mı?

Hasta yakını,  “Ben, buraya kilometrelerce yoldan eşim ve çocuklarımla beraber geldim. Maddi durumum da yok. Burası devlet hastanesi, ben de bu devletin bir vatandaşıyım. Vergilerimi veriyorum. Devletin hastanesine geldim. Hamile eşimin muayene olması gerekiyor. Ancak, Doktorlar vergilerimizden aldıkları maaşlarına bile ihanet ediyor gerekli hizmet yapmadığını herkes görüyor. Birilerine kızarak beni mağdur etmeye kimin hakkı var. Grev yapıyorlar. Doktor eğer eylem yapmak istiyorsa, Cumartesi ve Pazar günü yapsın. Doktor’un içtiği ‘Hipokrat’ dedikleri yeminde insanları böyle zor duruma sokmak var mı? Ben şikayetçiyim. Doktorlardan şikayetçiyim.” diyerek adeta isyan etti.

Dün, hastanede yaşanan bir arbedede güvenlik görevlileri ile hasta yakınları arasında kavga çıkmış, 4’ü hasta yakını, 2’si güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 6 kişi yaralanmış, sonrasında ise doktorlar grev kararı almışlardı.

Hastaların ve hasta yakınlarının yaşadıkları mağduriyeti haber yapmak isteyen İlke Haber Ajansı muhabirinin ise güvenlikçiler tarafından zorla alıkonması ise dikkatlerden kaçmadı. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler