Doktorlar iş bıraktı hastalar mağdur oldu

Doktorlar iş bıraktı hastalar mağdur oldu

Şırnak Devlet Hastanesinde görevli doktorun hasta yakınlarınca darp edilmesine tepki gösteren meslektaşları iş bırakma eylemi yaptı. Muayene edilmeyen hastalar ise, iş bırakma eylemi nedeniyle mağdur olduklarını belirtti.

Şırnak Devlet Hastanesi (ŞDH) doktorları, geçtiğimiz günlerde Kardiyoloji doktoru Deniz Elçik’in hasta yakınlarınca darp edilmesini protesto etmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi yaparak hasta muayene etmedi.

 

Şırnak’ta geçen hafta kalp krizi geçiren Yusuf A'nın yakınları tarafından darp edildiği iddia edilen Kardiyoloji Uzmanı Deniz Elçik’e destek amacıyla hastanede görevli doktorlar, acil ve çocuk servisi dışında poliklinik hizmeti vermedi.

 

Hastane yönetiminin, eylem yapan doktorları ikna çabası sonuçsuz kaldığı gözlemlenirken, darp olayını protesto eden doktorlar, hastane koridorlarına,        "Bu hastanede şiddet uygulandığı için bugün hasta bakılmayacaktır" yazılı pankart asıldı.

 

Hastane önünde Şırnak Tabipler Odası adına açıklama yapan Dr. Selahattin Demir, "Şırnak Devlet Hastanesinde geçen hafta meydana gelen darp olayı nedeniyle bir doktor ve bir hemşire arkadaşımız 20 gün iş görmezlik raporu almak zorunda kalmıştır. Bizler bu şartlarda güvencesiz çalışmayı reddediyoruz. O yüzden bir günlük iş bırakma eylemi başlatıyoruz. Biz bu mağduriyetin yaşanmaması için daha önce haber vermiştik. Dolaysıyla bu konuda acil hastalar dışında herhangi bir hizmet veremeyeceğimizi söyledik." ifadelerini kullandı.

 

Doktorların eylemi nedeniyle yaklaşık 2 bin hastaya hizmet veren Şırnak Devlet Hastanesi'nin polikliniği önünde yoğunluğun oluştuğu ve hastaların mağdur olduğu görüldü.

 

Silopi’den 80 yaşındaki felçli hasta yakını Halime Çakan’ı muayene için hastaneye getiren Layika Mungan, doktorların eylemi nedeniyle bugün mağdur olduklarını söyledi.

 

Hasta yakını Yağmur Bayar da torunun ameliyat sonrası alınan numuneyi servise veremediğini belirterek tepkisini dile getirdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.