Dokunulmazlık yasa teklifi kabul edildi

Dokunulmazlık yasa teklifi kabul edildi

Meclis Anayasa Komisyonunda görüşülen ve sert tartışmalara sahne olan dokunulmazlık teklifi, AK Parti, CHP ve MHP'nin oylarıyla kabul edildi.

AK Parti'nin verdiği ‘hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması’na ilişkin anayasa değişikliği teklifi Meclis Anayasa Komisyonunda kabul edildi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplanan Anayasa Komisyonu, geçen hafta görüşülmeye başlanan ve kavga nedeniyle ertelenen teklifi ele aldı.

Toplantının yapıldığı, yeni halkla ilişkiler binasındaki komisyon salonunda yeni bir düzen sağlanarak,  Milletvekillerinin ayakta kalmaması için basına sınırlı yer ayrıldı.

Meclis'te görev yapan sivil polislerin, komisyon toplantısının yapıldığı salonun önünde oluşturdukları koridordan milletvekilleri  içeriye alındı.

Toplantı salonuna önce AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve çok sayıda AK Parti milletvekilinin ardından, salona Adalet Bakanlığı görevlileri ve komisyon uzmanları  alındı.

HDP milletvekillerinin toplu olarak katıldığı toplantıya sadece komisyon üyesi milletvekillerinin danışmanları alındı.

Görüşmeler sonucunda yapılan oylamada, AK Parti, CHP ve MHP'li komisyon üyelerinin oylarıyla,  ‘hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması’na ilişkin anayasa değişikliği teklifi Meclis Anayasa Komisyonunda kabul edildi.

Meclis Anayasa Komisyonu'nun  görüşmelerinde bugün de HDP’li Milletvekillerinin tutumları nedeniyle istenmeyen görüntüler yaşandı. Komisyonda tekme tokatlı kavga yaşanırken, HDP’li Miilletvekillerinin komisyonu ‘biji serok apo’ sloganları atarak terk etmeleri kameralara yansıdı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler