Dokuz yetim annesinin elektriği bırakıldı

Dokuz yetim annesinin elektriği bırakıldı

Dicle EDAŞ, ramazan ayının başında elektriklerini kestiğini 9 yetim annesi Zekiye Korhan’ın elektriğini bıraktı. Günlerdir iftar ve sahurlarını karanlıkta yaptıklarını dile getiren anne, elektriğinin bırakılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden 9 yetim annesi Zekiye Korhan’ın elektriği, ramazan ayının başından beri kaçak elektrik cezası ödediği gerekçesiyle Dicle EDAŞ ekipleri tarafından kesilmişti.

Dün İlke Haber Ajansı’nın (İLKHA) yetim annesinin yaşadığı mağduriyeti “Dokuz yetim annesini elektriksiz bıraktılar” başlığıyla gündeme taşımasının ardından harekete geçen yetkililer, annenin eklektiğini tekrar bağladılar.

Ramazanın başında Dicle EDAŞ’a borçlu olduğu gerekçesiyle elektriğinin kesildiğini hatırlatan Anne Korhan,  yaşadığı mağduriyetin haberleştirildikten sonra dün itibariyle elektriğinin tekrar bağlandığını, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

“Haberin ardından elektriğimiz bağlandı”

Eşinin yaklaşık 6 yıl önce vefat ettiğini söyleyen anne Korhan, şunları söyledi:

“Yaklaşık 6 yıl önce bir daire satın aldık. Evimizi aldıktan 4-5 ay sonra eşim vefat etti. Evi aldığımız dönemde Dicle EDAŞ ekipleri gelerek, ‘Evinizde kaçak elektrik var.’ dediler. Bizde bunun üzerine elektrikçi çağırdık ve kaçağı iptal ettik. Bu hadiseden sonra her ay sürekli bize kaçak cezası gelmeye başladı. Dicle EDAŞ’a giderek, ‘evimde kaçak elektrik yok, gelin kontrol edin’ dedim. Kimse gelmedi, ne kadar dilekçe verdiysem reddedildi. Şimdiye kadar kaçak elektrik parası adı altında Dicle EDAŞ’a 23 bin TL verdim. Kendileri şimdiye kadar 11 bin TL ödeme yaptığımı söylüyorlar. Sistemde 11 bin TL görünüyorsa diğer kalan 12 bin TL nerede? Kendilerine sorduğumda ‘bizde bilmiyoruz’ diyorlar. Onlara ‘yetimlerin vebalini alıyorsunuz’ dedim. Daha sonra tekrar 2 bin TL ceza geldi, artık verecek para kalmadı. Kimseden isteyecek durumda değilim, çünkü şimdiye kadar ödediğim paranın hepsi hayırseverlerin ve komşuların yardımıylaydı. Ramazan ayının başında gelip elektriğimizi kestiler. Buzdolabında bulunan yiyecekler bozuldu, hepsini attık. Elektrik hatlarının yeraltına alınmasının ardından bana bir ceza daha geldi. Zaten eski borcumu ödeyemiyordum, bir ceza makbuzu daha geldi. Mübarek ramazan ayının başında elektriğimi kestiler. Yaklaşık 10 gün elektriksiz kaldık. Allah sizi vesile kılarak gelip haber yaptınız. Yaptığınız haberin ardından elektriğimiz bağlandı. Rabbim sizlerden ve aracı olan herkesten razı olsun. Çok elektriğimiz tekrar bağlandı. Artık akşamları aydınlık görüyoruz. Çocuklar artık televizyon izleyebiliyor. Rahatlıkla dün akşam iftarımızı açtık. Rabbim hem sizin hem de vesile olanların hayrını kabul etsin.”

“Borcu ödeyecek durumumuz yok”

Elektriğinin bağlanmasına sevindiğini ama borcunun olduğu durduğunu belirten Korhan, borcunun ödenemediği takdirde elektriğinin tekrar kesilmesinden endişe ettiğini söyledi.

Korhan, “Borcu ödeyecek durumum olsaydı zaten bu duruma düşmezdik. Gerçekten ödeyecek durumda değilim. Kaymakam veya belediye başkanı bana yardın elini uzatsınlar. Bugün bıraktılar ama yarın kesilmeyeceği belli değil, çünkü borç olduğu gibi duruyor. İnşallah sesimiz duyulur ve bizlere yardım eli uzatılır.” diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler