Dolandırıcının yakalanma anı kameralarda

Dolandırıcının yakalanma anı kameralarda

Bursa'da kendini ve arkadaşlarını hâkim, savcı ve polis olarak tanıtıp halkı dolandırmaya çalışan bir kişinin yakalanma anı kameralara yansıdı.

Bursa'da kendini ve arkadaşlarını polis, hâkim ve savcı olarak tanıtan dolandırıcı, yapılan operasyonla suçüstü yakalandı. Olay anı saniye saniye İLKHA kameralarına yansıdı.

Olay, merkez Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 50 yaşındaki Semra Sarman'ın ev telefonu saat 10.00 sıralarında çaldı. Telefonu açan Sarman, kendini polis olarak tanıtan Burak K. (21) ile konuşmaya başladı.

Sarman'a kimlik fotokopisinin dolandırıcıların eline geçtiğini, onun üzerine telefon hattı, kredi kartları aldıklarını ve işlenen bir cinayetin kendisinin üzerine kalacağını söyleyen Burak K., Sarman'dan evde bulunan altın, bilezik ve bütün parasını vermesi karşılığında sorunu düzelteceğini söyledi.

Sarman'ı ikna etmeye çalışan Burak K., telefonu diğer ekip arkadaşlarına da vererek, yanındaki kişilerin hâkim, savcı ve avukat olduklarını belirtti.

Sarman'a, getireceği altınları yıkamasını daha sonra telefon açıkken teker teker saymasını söyleyen dolandırıcılar, söz konusu olayı da kimseye anlatmaması için yemin etmesini istediler. Telefonda yaklaşık 4 saatlik görüşme gerçekleştiren dolandırıcılar, Sarman'ın kimlik bilgilerini de paylaşarak kendisini etki altında bırakmaya çalıştı.

Büyük bir soğukkanlılıkla hareket eden Semra Sarman, olayı hemen polise bildirdi. Polisin yönlendirmesiyle hareket eden Sarman, eline aldığı çantayla evden ayrıldı. Telefonda dolandırıcı olduğu ileri sürülen kişinin talimatlarına uyan Sarman, mahalle içinde istenilen adrese doğru gitti. Bütün mahallenin sivil polisler tarafından sarıldığı olay anı ise film sahnelerini aratmadı.

Saatlerce bütün mahalleyi sokak sokak gezdiren dolandırıcı, Sarman'dan elindeki çantayı beyaz aracın yanına koymasını istedi. Çantanın bırakılmasının ardından dolandırıcı, çantayı alır almaz polis tarafından yakalandı.

Olayın ardından İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Semra Sarman, dolandırıcıların kendisini telefonla arayarak çeşitli yöntemlerle kandırmaya çalıştığını söyledi.

Önceden bu tür olayları duyduğu için arayan kişilerin dolandırıcı olduğunu anladığını ancak şahısların yakalanması için durumu belli etmediğini ifade eden Sarman, "Dolandırıcılar beni arayarak polis olduklarını söyledi ve bir kimlik kaybettiğimi, bu kimlik üzerine de kuyumcudan altın hırsızlığı yapıldığı, kredi kartları alındığı ve bir de cinayet işlendiğini söylediler. Bana kimliğim üzerine FETÖ'cülerin ve teröristlerin telefon hattı çıkardığını ve başımın belaya gireceğini söylediler."  dedi.

Bunları duyunca çok korktuğunu dile getiren Sarman, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun üzerine 'Evde altın para var mı?' diye sordular. Ben de 'Evet, var.' dedim. 'Evin tapusu kimin üstüne? Senin üstüne tapu var mı?' diye sordular. 'Evde ne kadar altın varsa getirip hepsini teker teker say.' dediler. Daha sonra bütün altınları yıkayıp bir poşete koymamı istediler. Sonra evde bulunan paraları saymamı hatta ne kadar yüzlük ne kadar ellilik varsa ayrı ayrı saymamı söylediler."

"Hem ev telefonu hem de cep telefonunu aradılar, birini kapatınca kızdılar"

Evin konumunu tespit etmek için çeşitli sorular sorduklarını belirten Sarman, "Bana hangi caminin yakın olduğunu sordular ve 'Sana vereceğimiz talimatlarla hareket etmen lazım, sana çantayı nereye bırakmanı söylersek oraya bırakacaksın.' dediler. Hem ev telefonunu aradılar hem de cep telefonunu aradılar. Ben ev telefonunu kapatınca kızdılar, neden kapattığımı sordular. Bana korkmamam gerektiğini söylüyorlardı. 'Biz devletiz, senin arkanda devlet var.' diyorlardı." şeklinde konuştu.

"Tam dört saat boyunca uğraştırdılar"

Daha sonra polise haber verdiğini ve polisin talimatıyla dolandırıcıların yakalanması için evdeki çantanın içine bir şeyler koyarak çıktığını söyleyen Sarman, "Bana mahalleyi sokak sokak gezdirdiler. Tam dört saat boyunca uğraştırdılar. En sonunda elimdeki çantayı beyaz kartal marka aracın yanına koymamı istediler. Ben de bıraktım. Daha sonra polisler çantayı almaya gelen kişiyi yakaladı." ifadelerini kullandı.

"Korkmayın, paniğe kapılmayın, onların yakalanmasını sağlayın"

Bu tür olayların Türkiye'de arttığını sözlerine ekleyen Sarman, polis, hâkim ve savcıların asla para istemeyeceğini ve bu türden biri aradığında kesinlikle itimat edilmemesi gerektiğini vurguladı. Sarman, "Sizi buna benzer kim ararsa arasın inanmayın ve benim gibi yapın. Hemen polislere haber vererek onların yakalanmasını sağlayın. Heyecan yapmayın, korkmayın. Onlar sadece sizi korkutarak paranızı ele geçirmek istiyorlar." dedi.

Suçüstü yakalandıktan sonra emniyette sorgulanan Burak K.'nın dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edildiği öğrenildi. (Zeki Aras- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler