Dolar yükselmeye devam ediyor

Dolar yükselmeye devam ediyor

Rusya ve Ukrayna arasında artan gerilimin ve Ortadoğu'daki çatışmaların global olarak risk iştahını azaltmasıyla gelişmekte olan piyasalardan çıkışlara paralel dolar/TL sert yükseldi. Dün saat 1740'ta 2.1590/2.1596 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah Asya

Rusya Batılı ülkelerden birçok gıdanın ithalatını yasakladı. Dün Ukrayna'ya ait bir savaş uçağı düşürüldü.

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama, İslamcı militanların Kuzey Irak'taki ilerleyişini durdurmak amacıyla Amerikan hava kuvvetlerinin sınırlı hava saldırılarına izin verdiğini açıkladı.

Yatırımcılar bu gelişmelerin küresel ekonomik büyümeye zarar verebileceği kaygısı ile güvenli liman olarak görülen varlıklara yönelirken Asya borsaları geriledi.

Asya borsalarının Ukrayna ve Ortadoğu'daki çatışmaların küresel büyümeyi zedeleyeceği endişesiyle gerilemesi de altın fiyatlarını destekliyor. ABD Hazine tahvil getirilerinin 14 ayın en düşük seviyesine gerilemesi ve güvenli liman yenin dolar karşısında değer kazanması da finans piyasalarında riskten kaçışa işaret ediyor.

Dün saat 1740'ta 2.1590/2.1596 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah Asya piyasalarında 31 Mart'tan bu yana en yüksek olan 2.1835'e kadar yükseldikten sonra saat 0901 itibariyle 2.1766/2.1781 seviyesinde.

Dün saat 1740'ta 2.5209 seviyesinde olan sepet bazında TL ise bu sabah 2.5426 seviyesinde.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler