Dört yetimiyle bir odada yaşayan anne yardım bekliyor

Dört yetimiyle bir odada yaşayan anne yardım bekliyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir oda şeklindeki evde 4 yetimiyle yaşayan anne Hanife Turan, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Dört yetim çocuğunu tümüyle bir oda olan evde büyütmeye çalışan Hanife Turan, eşinin 7 yıl önce vefat ettiğini ve herhangi bir geçim kaynaklarının olmadığını söyledi.

Beyaz eşyalar gibi normal bir evde bulunması gereken temel eşyalardan yoksun olan yetim ailesinin ayrıca yaklaşık 2 bin TL tutarında birikmiş fatura borcu bulunuyor.

Umut Kervanı Vakfı üyesi Düşünce-Der, tespit ettikleri aileye temel gıda malzemeleri ile nakdi yardım hazırlayarak aileyi ziyaret etti. Düşünce-Der yetkilileri, aile için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Dört yetim annesi olan Hanife Turan, küçük çocuğunun okula yeni başladığını ve büyük çocuğunun da psikolojik ilaç aldığını belirtti.

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan anne Turan, "Eşim, okula yeni başlayan çocuğum daha 5 aylık iken vefat etti. Büyük oğlum hastadır. Küçük olan da okula yeni başladı zaten. Bizim geçimimizi sağlayacak kimsemiz yok. Büyük oğlum hasta olduğu için çalışamıyor. Biz, gördüğünüz bu küçük odada yaşıyoruz. Benle dört çocuğum beraber bu odada kalıyoruz. İçerde bizim tam bir halımız bile yok. Elbisemizi koyacağımız bir dolabımız yok, elbiselerimizi kenarda biriktiriyoruz. Evde çamaşır makinası, buz dolabı, fırın olsun hiçbir eşyamız yok. 7 yıldan fazladır idare etmeye çalışıyoruz. Çaresiziz." dedi.

"2 bin TL birikmiş elektrik ve su borcu var"

Ailenin durumu hakkında bilgi veren Düşünce-Der Yardım Komisyonu Başkanı Selman Kardaş, kışın kapıda olduğunu, aileye acilen yardımda bulunulması gerektiğini belirterek hayırseverlere çağrıda bulundu.

Kardaş, "Ziyaret ettiğimiz bu ailenin giderilmesi gereken ihtiyaçları vardır. Bunlar birikmiş su ve elektrik borcu, kış ayını geçirecek yakacak, giyecek ve gıda yardımıdır. Gördüğünüz gibi tek gözlü bir evde beş kişi yaşıyorlar. Bütün ihtiyaçlarını burada karşılıyorlar. Burada yiyorlar, oturuyorlar ve yatıyorlar. Aile, normal bir evde olması gereken temel eşyalardan hiçbirine sahip değil." ifadelerini kullandı.

Kardaş, "Duyarlı ve hayırsever vatandaşlarımızdan acil yardım etmelerini bekliyoruz." diyerek çağrıda bulundu.

Mağdur aile için iletişim ve adres bilgileri ise şöyle: Hanife Turan, Tlf: 0544 773 44 60, Yeşilkent Mahallesi İnci Sokak No 19 Nusaybin/Mardin (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.