Döviz kurundaki istikrarsızlık ülkemize yönelik bir operasyondur

Döviz kurundaki istikrarsızlık ülkemize yönelik bir operasyondur

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Döviz kurundaki istikrarsızlık ülkemize yönelik bir operasyondur. İçimizdeki ihanet çeteleri vasıtasıyla yapamadıklarını döviz kurunu, döviz kurşunu hâline getirdikleri ekonomi silahıyla gerçekleştirmek istiyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Balıkesir Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlene törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

"Milletlerin tarihlerinde dönüm noktaları vardır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim tarihimizde de, kimini sevinçle yâd ettiğimiz, kimini hüzünle hatırladığımız pek çok dönüm noktamız bulunuyor. Son yıllarda yaşadığımız hadiseleri milletimiz bakımından işte böyle bir dönüm noktası olarak görüyorum. Bölgemizle birlikte ülkemizi de kendi senaryolarına göre biçimlendirmeye çalışanların karşısına, kendi irademizle, kendi hedeflerimizle çıkma kararını verdiğimiz andan itibaren, zorlu bir mücadelenin içine düştük. Ülke ve millet olarak tercihimizden asla pişman değiliz. Tam tersine, bugün hep birlikte başı dik, alnı açık bir şekilde geleceğimize umutla bakabiliyor olmamızı, işte bu duruşumuza borçluyuz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Her tercih gibi, bunun da elbette bir bedeli var. Bu bedeli kimi zaman, terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz mücadelede vermiş olduğumuz şehitlerle, gazilerle ödüyoruz. Bu bedeli kimi zaman, uluslararası alanda eşi benzeri görülmemiş çifte standartlara maruz kalarak ayrımcılığa, haksızlığa uğrayarak ödüyoruz. Bu bedeli kimi zaman, işte son günlerde olduğu gibi ekonomik faturalarla ödüyoruz. Elini vicdanına koyan herkes şu gerçeği kabul edecektir. Türkiye’nin, ne sınırları içinde ve dışında maruz kaldığı terör saldırılarını ne uluslararası alanda karşılaştığı riyakârlığı ne de ekonomide oturtulmaya çalışıldığı kriz görüntüsünü hak edecek bir sorunu bulunmuyor."

"İkili veya çok taraflı ilişkilerimizin hiçbirinde kimseye riyakârlık yapmadık"

"Türkiye’nin Avrupa ve Amerika’yla olan müttefiklik, ortaklık ilişkilerine olduğu kadar, diğer ülkelerle tesis edeceği iş birliklerine de ihtiyacı var." açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizi tek taraflı ilişkiye zorlayanların, kendilerinin gizli veya açık dünyanın dört bir yanında ne tür faaliyetler içerisinde olduklarını gayet iyi biliyoruz. Bugüne kadar ikili veya çok taraflı ilişkilerimizin hiçbirinde kimseye riyakârlık yapmadık. Ama bize hepsi yapıldı. Eğer bir güvenilirlik testi yapılacaksa, bu testten alnının akıyla çıkacak tek taraf Türkiye’dir. Hem Avrupa hem de Amerika bu konuda defalarca sınıfta kalmıştır" şeklinde konuştu.

"Döviz kurundaki istikrarsızlık ülkemize yönelik bir operasyondur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’de döviz kurunun böylesine yüksek rakamlara çıkartılmasının gerisindeki saikleri görmek için allame olmaya gerek yok. Her şey apaçık ortadadır. Biz ekonomideki artılarımızın da eksilerimizin de gayet iyi farkındayız. Buradan bir kez daha söylüyorum: Döviz kurundaki istikrarsızlık ülkemize yönelik bir operasyondur. Terör örgütleri eliyle, içimizdeki ihanet çeteleri vasıtasıyla yapamadıklarını döviz kurunu, döviz kurşunu hâline getirdikleri ekonomi silahıyla gerçekleştirmek istiyorlar."

"Bu da geçer yahu"

"Döviz kuru ne olacak diyenler varsa onlara da cevabımız ‘Bu da geçer ya hu’ olacaktır." diyen Erdoğan, "Şair şöyle söylüyor, 'Bi karardır felek daim döner durmaz bir an. Dursa bir an ne yer kalır ne gök kalır be ya hu. Kah-ı zulmet, kah-ı envar birbir ardın devreder. Kah-ı lütuf, kah-ı kahır, ondan olur be ya hu… İmtihan için oluptur daima neş'e, azab. Sen, sen'i bilmek içindir, kahrı lütfu be ya hu...' Biz bir yandan 'Bu da geçer ya hu' derken, diğer taraftan da teknik olarak üzerimize düşenleri yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Ekonomi yönetimimiz ülke içinde ve dışında gereken tüm tedbirleri alıyor, temasları kuruyor. Yavaş yavaş bunların somut neticelerini almaya da başladık. Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Bunu sağladığımızda diğer tüm sıkıntıların birer birer çözüm yoluna girdiğini göreceğiz. Güçlü siyaset ancak güçlü ordu ve güçlü bir ekonomiyle birlikte hayata geçirilebilir. Türkiye hem siyasette hem askeri alanda hem ekonomide katettiği mesafeyle güçlü olmayı hak eden, etmeye çalışan bir ülkedir." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler