Down Sendromu Farkındalık Günü

Down Sendromu Farkındalık Günü

Mardin'de "21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü" nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Artuklu Aziz Sancar Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa; İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Memur Sen Mardin İl Başkanı Eyüp Değer, Şube Müdürü Abdürrahim Kusen, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Öğretmen Necmi Karataş Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerin şiir sunumu ile başlayan programda; plates, zeybek, slayt ve halk oyunları gösterisi yapılırken, halk müziği dinletisi ve sirk gösterisi down sendromlu çocukların büyük ilgisini çekti.

Programda yaptığı konuşmada, down sendromlu çocukların anne-babalara Allah'tan birer hediye olduğuna işaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, şunları söyledi:

"Rabbimin bize verdiği bu güzel emanetlere hep beraber sahip çıkacağız. Mardin İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak Rehberlik Araştırma Merkezlerimizde ve Özel Eğitim Kurumlarımızda çocuklarımıza yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Sizlerin de desteği ile toplumda melek yavrularımıza yönelik önyargıyı kıracağız inşallah. Bu güzel günün çocuklarımıza ve sizler için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.