Gaziantep’te drone destekli kurban yakalama timi kuruldu

Gaziantep’te drone destekli kurban yakalama timi kuruldu

​Gaziantep’te yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kaçan kurbanlık hayvanların yakalanması için drone destekli özel tim kuruldu.

Gaziantep’te yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kaçan kurbanlık hayvanların yakalanması için drone destekli ve aralarında veterinerlerin de bulunduğu 20 kişilik özel bir tim kuruldu. Özel tim, kurbanlık hayvanları drone ile tespit edip yakalayacak.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kaçabilecek ve vatandaşlara da zor anlar yaşatabilecek kurbanlık hayvanlara karşı oluşturulan kurban yakalama timi bu sene daha donanımlı olacak. Ana cadde ve ara sokaklara kaçıp yerini saptamakta güçlük çekilen hayvanlar, eğitimli drone pilotları tarafından izlenip, yakalama timi tarafından kurban sahibine teslim edilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan ve 20 kişiden oluşan özel tim, bugün Hayvanat Bahçesi'nde özel olarak yapılan alanda tatbikat yaptı. Drone ile gözleyip, ellerindeki kement ve uyuşturucu iğneleri atan timdeki görevliler, büyükbaş hayvanı kısa sürede yakaladı.

Tatbikatın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, kurban yakalama timinin bayram boyunca görev yapacağını ve timin kaçan kurbanlıkları zarar vermeden yakalamak için çalışacağını söyledi.

“Drone ile hayvanların kaçtığı yeri tespit edeceğiz”

20 kişiden oluşan kurban yakalama timinin bayram süresince kaçan büyükbaş hayvanları yakalamak için kurulduğu bilgisini veren Özsöyler, şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediyesi Doğal hayatı Koruma Daire Başkanlığı Hayvanat Bahçesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlık yakalama timi kurduk. 20 personel ve 5 araçtan oluşan bu timimiz yaklaşık bir aydır çalışıyor. Bayram boyunca kaçan hayvanları yakalama halatıyla ve anestezi iğnesiyle, bayıltarak tekrar sahiplerine teslim edecektir. Bununla birlikte vatandaşların daha huzurlu ve daha güvenli bir bayram geçirmelerini sağlayacağız. 20 kişiden oluşan tim, Gaziantep'in her yerinde hizmet verecektir. Yakalama sırasında drone ile hayvanların kaçtığı yeri de tespit edeceğiz."

Özsöyler, hayvanat bahçesinde bayram boyunca veteriner hekimlerin de görev yapacağını belirterek, kesilen hayvanın etinden şüphe eden vatandaşların hayvanı buraya getirerek veterinere göstereceğini ve etinin sağlıklı olup olmadığını öğrenebileceğini kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.