DSİ Genel Müdürlüğü  uyarı

DSİ Genel Müdürlüğü uyarı

DSİ Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü 2015 yılı sulama sezonunun başlaması münasebetiyle bir açıklama yaparak, sulama kanallarına girilmemesi konusunda vatandaşlar uyarıldı.

DSİ Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü 2015 yılı sulama sezonunun başlaması münasebetiyle bir açıklama yaparak, koruyucu tedbirler kapsamında vatandaşların sulama kanallarına girilmemesi konusunda uyarıldı.

Yapılan yazılı açıklamada, DSİ Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü faaliyet alanında bulunan Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, ve Şırnak illerinde bulunan sulama tesislerinde; 2015 yılı sulama sezonunun başlaması ile birlikte sulama kanallarına sulama suyu verilmeye başlandığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, “Havaların ısınmaya başlaması nedeniyle serinlemek amacıyla sulama kanalarına girilmesi can kaybına neden olacağından, vatandaşların bilgilendirilmesi ve uyarılması için; sistemde Kayıtlı 4200 ilgiliye SMS ile uyarı mesajı gönderilmiştir.” Denildi.

Koruyucu tedbirler kapsamında imkanlar dahilinde baraj rezervuarları ve sulama kanallarına uyarı levhaları konulduğu belirtilen açıklamada, ilgili birlik elemanları tarafından mahallinde gerekli uyarı ve ikazlar yapıldığı ifade edildi.

Açıklamanın sonunda,”Bunlara ilave olarak can ve mal güvenliği açısından vatandaşların sulama kanallarından uzak durmaları, sulama kanallarına girmemeleri ve ebeveynlerin küçük yaştaki çocuklarına sahip çıkarak boğulma olayların yaşanmaması için konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.