DSİ’den boğulmalara karşı uyarı

DSİ’den boğulmalara karşı uyarı

DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, serinlemek amacıyla sulama kanallarına girilmemesi konusunda vatandaşı uyardı.

DSİ 10. Bölge 103. Şube Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile serinlemek amacıyla sulama kanallarına girilmemesi konusunda uyararak halkın yapılan uyarılara uyması gerektiği belirtti.

Yapılan açıklamada, “2018 yılı sulama sezonunda kuraklığın etkisini azaltmak, tasarruflu su kullanımını gerçekleştirmek, muhtemel boğulma olaylarına karşı gerekli tedbirlerin alınmasını ve diğer işletme hizmetlerinin arzu edilen seviyeye çıkarılmasını sağlamak amacıyla gereken tedbirler kurumumuz ve sulama birlikleri marifetiyle titizlikle yerine getirilmektedir. Sulama tesislerimiz inşa edilirken eş zamanlı olarak uyarı ve tanıtım levhaları da tesislerin uygun noktalarına monte edilmektedir. Ayrıca bu uyarı ve ikaz levhaları ihtiyaç durumuna göre her yıl yenilenmektedir.” denildi.

Tedbir ve uyarılara rağmen boğulma vakalarının yaşandığı hatırlatılan açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Alınan tüm tedbirlere rağmen hava sıcaklığının artmasıyla sulama kanallarına, Batman Baraj Gölüne, Göletlere ve Batman Çayına, serinlemek ve yüzmek amacıyla giren vatandaşların zaman zaman hepimizi derinden üzen boğulma olaylarını duyuyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla ilgili kurumlarda, köy ve mezralarda, yöresel yayın yapan radyo ve televizyonlarda, basın-yayın yoluyla, müftülüklerce cuma hutbelerinde ve reklam afişlerinin sergilendiği billboardlarda söz konusu sulama kanallarına, Batman Çayına, Batman Baraj Gölü ve göletlerinde “suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğu”na dair her türlü uyarılar sürekli olarak yapılmaktadır. Yapılan uyarıların dikkate alınması, boğulma ve üzücü olayların yaşanmaması için vatandaşlarımızın duyarlı davranması ve uyarıları dikkate almaları gerekmektedir.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.