DSYP üyelerine IPARD II anlatıldı

DSYP üyelerine IPARD II anlatıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ağrı İl Koordinatörlüğü, Ağrı DSYB üyeleri'ne IPARD Programının 2016 yılı itibariyle uygulanmaya başlanan ikinci etabı hakkında bilgi verdi.

Ağrı İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB), Serhat Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında uygulamış olduğu proje çerçevesinde Eleşkirt, Patnos ve Ağrı Merkez’de üyelere yönelik eğitim toplantıları gerçekleştirildi. Söz konusu toplantılarda yetiştiriciliğe yönelik bilgilerin yanında TKDK’nın hayvancılık ve diğer alanlarda sağlamış olduğu destekler hakkında da bilgiler verildi.

En sonuncusu 17 Mart Perşembe günü Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıya TKDK Ağrı İl Koordinatörü Alihaydar Yiğit'in katılarak yürütmüş olduğu IPARD II hibe destek programı ve programın uygulama aşamasında ilde karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi verdi.

Yaptığı konuşmada hayvancılık işletmelerine yüzde 70’e varan oranda hibe desteği sağladıklarını ve desteğe konu olan harcamaların birçok vergiden muaf tutulduğunu belirten Yiğit, buna rağmen hayvancılık bölgesi olan Ağrı’nın hak ettiği proje sayısına henüz ulaşamadığını ifade etti.

Yiğit ayrıca, sağlamış oldukları destekler kapsamında çok daha fazla sayıda, AB standartlarında, hayvan refahına uygun ve yüksek düzeyde verim alınabilecek işletmeler kurulabileceğini ifade etti.

Ağrı İli DSYB Başkanı Nizamettin Şahin de yapmış olduğu konuşmada ilde yürütülen diğer hibe programları ile birlikte TKDK’nın yürütmekte olduğu IPARD hibe programı ile ilgili de çalışmaları olduğundan bahsetti.

Ağrı İli olarak hayvancılıkta söz sahibi olunmak isteniyorsa ve ilin Türkiye’nin et ambarı olması isteniyorsa ildeki hayvancılık altyapısının geliştirilmesi gerektiğini ve bu konuda TKDK’nın yürütmekte olduğu hibe destek programının önemli olduğunu ifade etti.

Toplantının sonunda DSYB Başkanı Nizamettin Şahin tarafından TKDK İl Koordinatörü Alihaydar Yiğit’e ve ilin hayvancılığına katkı sağlayan diğer katılımcılara katkılarından dolayı plaket takdim edildi. (İLKHA) 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.