DTK Başkanı Leyla Güven hakkında soruşturma

DTK Başkanı Leyla Güven hakkında soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Afrin'e yönelik operasyona ilişkin sözleri üzerine DTK Başkanı Leyla Güven hakkında soruşturma açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından DTK (Demokratik Toplum Kongresi) Başkanı Leyla Güven hakkında Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyona ilişkin sözleri üzerine soruşturma açıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, TSK tarafından, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK ve IŞİD'e yönelik 20 Ocak 2018 saat 17.00'den itibaren Zeytin Dalı Harekâtı'nın başlatıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, PKK'ye yakınlığıyla bilinen bir televizyon kanalına telefonla bağlanan DTK Başkanı Güven'in, TSK'nın başlattığı harekât ile ilgili olarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama niteliğinde değerlendirmelerde bulunduğu tespit edildiği belirtilen açıklamada, yine DTK'nın sosyal medya hesapları üzerinden halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama niteliğinde mesaj yayınlandığı ifade edildi.

Bu açıklama ve mesajlar ile ilgili olarak Güven hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, "PKK/KCK silahlı terör örgütünün illegal çatı meclis yapılanması olan DTK ve silahlı terör örgütüne üye olma suçundan Leyla Güven hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen 2014/8409 numaralı soruşturma da halen devam etmektedir." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler