DTSO’da E-İhracat E-Ticaret ve Dijital Dönüşüm eğitimi

DTSO’da E-İhracat E-Ticaret ve Dijital Dönüşüm eğitimi

DTSO işbirliğiyle Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri organizasyonu ile E-İhracat, E-Ticaret ve Dijital Dönüşüm eğitimi başladı.

DTSO’da, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri organizasyonu tarafından E-İhracat, E-Ticaret v e Dijital Dönüşüm eğitimi başladı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen eğitim öncesi konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, ülke olarak ihracatın ne kadar önemli olduğu bir dönemi yaşadıklarını belirterek, İhracat yapan üyelerinin ülkedeki ekonomik sorunlardan en az etkilendiğine dikkat çekti.

Kaya, “Ülke ve STK’lar olarak ihracat yapanların rakamlarını ne kadar artırabiliriz, ihracat yapmayanlara da ihracat yapma yöntemlerini doğru yöntemler, usuller oluşturarak, nasıl yaptırabilirizi birinci öncelik olarak önümüze koyuyoruz. Bu çalışma bu anlamda çok önemlidir. Artık kapı kapı dolaşıp mal satma devri bitti, telefonlar üzerinden mal satma devri başlıyor. GAİB’in E-Ticareti önemseyip bölgedeki tüm merkezlerde bu çalışmayı başlatması gerçekten çok önemli. Bizler de oda olarak E-İhracatı nasıl geliştirebiliriz diye önümüze koyup kafa yormamız gerekiyor.” dedi.

GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, ihracatta Dijital dönüşümün, E-İhracatın kaçınılmaz olduğunu, bölge genelinde düzenledikleri eğitimler ile ihracat yapan ve ihracata yönelen firmaların dijital dönüşümlerini destekleyeceklerini ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler