DTSO'dan Konya'daki tesislere iş gezisi

DTSO'dan Konya'daki tesislere iş gezisi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO)'dan dan bir heyet Konya'da bulunan tesisleri gezerek, çeşitli kooperatifleri ziyaret etti.

DİYARBAKIR-Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) yönetim kurulu ve meclis üyeleri Konya’da bulunan çeşitli tesisleri gezerek, bazı kooperatiflerde incelemelerde bulundu.

 

Konya’ya yapılan iş gezisi kapsamında Konya Organize Sanayi (KOS) ve Konya Ticaret Odası (KTO) ziyaret eden DTSO heyeti, heyetler arasında görüş alış verişinde bulundu.

 

Aralarında DTSO yönetim kurulu başkan yardımcısı Metin Aslan, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinin bulunduğu heyet Konya Organize Sanayi bölgesinde yer alan çeşitli tesisleri ziyaret etti. DTSO heyeti kentle özdeşleşen Mevlana Müzesi’ni de ziyaret ederek, Alaeddin Cami’sini gezdi.

 

Konya Ticaret Odasını (KTO) ziyaret eden heyet, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ten Konya’nın mevcut sosyal ve ekonomik yapısı, odanın çalışmaları ve Konya’nın ekonomik ilerleyişi hakkında bilgi aldı.

 

Sanayide nitelikli eleman ihtiyacı var

18 bini aktif olmak üzere toplam 25 bin üyesiyle Konya’nın en güçlü sivil toplum kuruluşu olduklarını söyleyen Öztürk,  “70 meslek komitemiz ve 144 meclis üyemiz var. Odamızın kurduğu eğitim vakfı bünyesinde 2 bin 900 öğrenci kapasiteli bir üniversitemiz var. Üniversitemiz bu yıl ilk mezunlarını vermeye başladı. Ayrıca sanayide nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için mesleki eğitim merkezi ve öğrenci yurdu projelerimiz devam ediyor“ dedi.

 

Konya’da işsizlik oranı yüzde 4,7 civarında

Öztürk Konya’nın ekonomisinin son yıllarda hızla geliştiğini ifade ederek “Konya’da kişi başına düşen gelir, Türkiye ortalaması ile aynı. İşsizlik oranımız da yüzde 4,7 civarında ve Türkiye ortalamasının oldukça altında. Ekonomideki bu gelişmeler ilimizde oluşan birlik ve beraberlik sonucunda bu noktaya geldi” şeklinde konuştu.

 

Aslan “barış süreci ile beraber Diyarbakır’daki ekonomik sorunları gidermeye çalışıyoruz“

Barış süreci ile beraber Diyarbakır’da ekonomik sorunların giderilmesi ve bu alanda yatırımların geliştirilmesi için çalışma başlattıklarını belirten DTSO Başkan Yardımcısı Metin Aslan, Konya’ya ekonomik gelişim sürecini incelemek ve ortak çalışma alanlarını görüşmek için geldiklerini ifade etti.

Diyarbakır’ın sosyal ve ekonomik durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Aslan; “Sürece katkı sunmak ve buradaki tecrübeleri görmek için geldik. Karşılıklı görüş alış verişlerinin değerli olduğuna inanıyoruz. Bizim de OSB’de meslek lisesi inşaatımız tamamlanmak üzere. Bu konuda da iş birliklerine ve desteğe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

 

Kenti gezen DTSO heyeti, toplamda 23 milyon metrekarelik alanıyla Türkiye’nin 2. büyük organize sanayi bölgesi olan ‘Konya Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.

 

1 Mega Watt kapasiteli güneş enerjisi santrali

KOS Bölge Müdürü Vahit Türkyılmaz’dan organize sanayi bölgesi ve şirketler hakkında bilgi alan heyet daha sonra, KOS bünyesinde kurulan Meslek Lisesi’ni ve 1 Mega Watt kapasiteli güneş enerjisi santralini ziyaret etti. Türkyılmaz, kendilerinin güneş enerjisi santrali kuran tek OSB olduklarını belirtti.

 

DTSO heyeti daha sonra çeşitli işletmeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.