DÜ’de ayrımcılık, nefret söylemi ve medya konuşuldu

DÜ’de ayrımcılık, nefret söylemi ve medya konuşuldu

Dicle Üniversitesinde ‘Ayrımcılık, Nefret Söylemi ve Medya’ konulu atölye çalışması düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Ayrımcılık, Nefret Söylemi ve Medya’ konulu atölye çalışmasında yazılı ve görsel medya masaya yatırıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Mahmut Çınar, Hrant Dink Vakfı üyeleri Nuran Gelişli ve Zeynep Arslan’ın konuşmacı olarak katıldığı atölye çalışması öğrencilerin de katılımıyla interaktif bir şekilde gerçekleştirildi.

Medya taramasında, nefret söylemi kavramının, ırkçı nefreti, yabancı düşmanlığını ve azınlıklara, göçmenlere ve göçmen kökenli insanlara karşı etnik merkezcilik, ayrımcılık ve düşmanlık şeklinde ifadesini bulan,  hoşgörüsüzlüğe dayalı başka nefret biçimlerini yayan, teşvik eden, savunan ve meşrulaştıran her tür ifade biçimini kapsayacak şekilde anlaşıldığı belirtildi.

Seçim dönemlerindeki söylem

Medya dilinin siyasetçilerden etkilendiği dile getirilirken, seçim dönemlerinin ötekileştirme ve nefret dilinin en yoğun olduğu dönemler olduğu vurgulandı.

Türlere göre değerlendirilen nefret söyleminde, köşe yazılarının  birinci sırada yer aldığı vurgulanırken, dönemlere yönelik nefret söylemleri haber kupürleri üzerinden değerlendirildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.