DÜ Kalp hastanesi tam kapasite mesaiye başladı

DÜ Kalp hastanesi tam kapasite mesaiye başladı

Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi'nde 2014 yılının ilk 7 ayında 424 açık kalp ameliyatı yaparak bölgedeki kamu, özel ve üniversite hastaneleri arasında en fazla açık kalp ameliyatı yapan hastane oldu.

DİYARBAKIR  - Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi performansıyla adeta göz dolduruyor.  2014 yılının ilk 7 ayında 424 açık kalp ameliyatı yaparak bölgedeki kamu, özel ve üniversite hastanelerine büyük bir fark atan Kalp hastanesi, açık kalp ameliyatları yanı sıra polikliniklerinde günde 100’lerce hastanın muayenesi ve 2 bin 335 hastaya da anjiyo yapılıp, stend ve kalp pili takılmasını da gerçekleştirdi.

 

“Kardiyoloji Hastanemiz Türkiye’de de sayılı hastaneler arasında yer alıyor”

Çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi veren Dicle Üniversitesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Kardiyoloji Hastanesinin toplam 27 bin metrekare alan üzerinde kurulduğuna dikkat çekerek, 204 yatak kapasitesiyle, ameliyathaneleri, angio laboratuarları, yoğun bakım üniteleri, kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, pediatrik kardiyoloji, nükleer kardiyoloji ve çocuk kardiyoloji departmanlarından oluşan Kalp Hastanesinin Orta doğunun en büyük, en modern ve en donanımlı kalp hastanesi olduğunun altını çizdi.

 

Alan, “Kalp Hastanesinin temiz, düzenli, başarılı ameliyat ve tedavileriyle Diyarbakır’a ve bölgeye uluslararası düzeyde hizmet veren bir hastane konumundadır. Bölgemizde ve Ortadoğu’da bu büyüklük ve özellikte bir kamu hastanesi bulunmuyor. Kardiyoloji Hastanemiz Türkiye’de de sayılı hastaneler arasında yer alıyor.” diye konuştu

 

“Kalpten ölüm oranları yüksek”

Yönetim olarak kardiyoloji ve kalp cerrahisini güçlendirdiklerini ve en zor kalp ameliyatlarını bile Kalp hastanesinde yaptıklarını ifade eden Prof. Alan konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘’ Anjiyo ile kalp deliklerini ameliyatsız kapatabiliyoruz. Romatizmalı kalp rahatsızlıklarını da ameliyatsız anjiyo ile genişletiyoruz. Varis kapama yapılıyor. Bunlar çok nadir merkezlerde yapılan işlemlerdir. Günümüzde ölümlerin yüzde 60’ı kalp rahatsızlıklarından kaynaklanıyor. Bu nedenle bu tür merkezlerin önemi artmıştır. Kalp rahatsızlıklarında da erken tanı ve tedavi son derece önemlidir. Bu konuda etkin çalışacak birimleri kurduk.’’

 

“Kalp hastalığında erken teşhis önemlidir”

Kalp krizi geçiren bir kişinin tedavisinin devlete maliyetinin 100 bin TL olduğuna dikkat çeken Alan, ‘’ kalp krizi geçirmeden müdahalede bulunulmasının masrafının ise 5-10 bin TL arasına olduğuna dikkat çekti.

 

Alan, “Hem hastanın hayatı ve hem de hastalığın maliyeti açısından erken tespit önemlidir. Önemli olan kalp krizi geçirmeden önce hastayı yakalamak ve tedavi ile kalp krizi geçirmesini önlemektir. Hastaları önceden tanımak için de Diyarbakır’da ilçe ilçe dolaşacağız.” dedi.  

 

Alan, Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde Emekli Sandığı, BAĞ-KUR, SSK gibi sosyal güvencesi olanların yanı sıra özel hastalarında faydalanabileceğini belirterek, Kalp hastanesinde, elektrokardiyografi, eforlu elektrokardiyografi, eko kardiyografi, holter çekildiğini de belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.