DÜ öğrencileri ABD ve Siyonistlerin bez parçalarını yaktı

DÜ öğrencileri ABD ve Siyonistlerin bez parçalarını yaktı

​Dicle Üniversite öğrencileri, Emperyalist ABD’nin Kudüs'ü işgalcilerin başkenti olarak tanıma kararına tepki olarak ABD ve Siyonistlerin bez parçalarını yaktı.

Dicle Üniversitesi Bilgi Erdem Topluluğu tarafından yapılan basın açıklamasında Emperyalist ABD’nin Kudüs'ü işgalcilerin başkenti olarak tanıma kararını tepki göstererek, sömürgeci ABD'nin atmış olduğu bu adımın kendileri için hiçbir bağlayıcılığı olmadığı belirtildi.

Basın açıklamasında sık sık  ‘zalimler için yaşasın cehennem, Lailahe İllallah, Amerika lanetullah, Dicle’den Aksa’ya direnişe bin selam’ sloganları atıldı.

Basın açıklamasında ABD ve Siyonistleri temsil eden bez parçalarını yakıldı.

İlahiyat Fakültesinin önünde basın açıklamasını okuyan Bilgi Erdem Topluluğu Başkan Yardımcısı Feyzullah Yüksel, verilen karar ile yeni bir haçlı savaşının başlatılmış olduğu ifade edildi.

Yüksel, “Bir asırdır Kudüs ve Mescidi Aksanın esareti, nice katliamlara, zulümlere şahitlik etti. Yüz yıldır İngiliz belası ve 70 yıldır terör şebekesi İsrail’in işgali altında buluna Mescidi Aksa'nın yok edilmesi için altı oyuldu, ezanları susturuldu, cumaları engellendi ve avlusunda nice canlar kurban verildi. Ne yazık ki İslam ümmeti bu ana kadar yaşatılan bu zulme karşı fazla varlık gösteremedi. Bu hal Siyonizm’i daha güçlü, daha zalim ve cüretkâr kıldı. Ümmetin zelil yöneticileri kendi koltuk ve makamlarını koruma altına alma telaşında oldular ve İslam'ın izzetini göz ardı ettiler. Ümmetin mazlum evlatlarıyla uğraştılar ve fitneye alet olup, zalimin kölesi oldular.” dedi.

 “Şeytanın uşakları şunu iyi bilmelidirler ki Kudüs sahipsiz değildir”

Basın açıklamasının devamında Yüksel şunları kaydetti:

“Siyonizm uşağı büyük şeytan Amerika daha büyük bir adım atarak ülkesinin Siyonizm büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı aldı. Bu kararıyla yeni bir haçlı savaşı başlatmış oldu. İslam ümmetinin içine fitne eken, Müslümanları birbirine kırdıran şeytan uşağı Amerika, bu kararla Kudüs'ü tamamen işgal etmenin adımını atmış oldu.

Bizler Dicle Üniversitesi Müslüman Gençliği olarak diyoruz ki; sömürgeci ABD'nin atmış olduğu bu adımın bizler için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. Bizler, Filistin topraklarında, mukaddes belde Kudüs'te Siyonizm’in varlığını kabul etmiyoruz. Bu işgalci Siyonizm’in arkasında duran şeytan uşaklarının aldığı kararları da tanımıyoruz. Şeytanın uşakları şunu iyi bilmelidirler ki Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs bize, peygamberlerin emanetidir. Bu emaneti bizden almaya ne Amerika'nın ne de Siyonizm’in gücü yeter. Var olduğumuz sürece emaneti korumak ve sahiplerine teslim etmek için mücadele vereceğiz.

Son atılan adımın sadece Kudüs için değil, ümmet içinde var olma ya da yok olma imtihanı olduğunu belirten Yüksel, “İşte bu son adım ve karar artık sadece Kudüs için değil, ümmet içinde var olma ya da yok olma imtihanıdır. Ümmetin bu karara karşı tavrını ortaya koyması gerekir. Ey Selahaddin-i Eyyubi’nin torunları! Ya bu andan itibaren bu zalim ve işgalcilere karşı tek ses, tek yürek olup, ümmet için çimento işlevi gören Kudüs sahiplenir ve ümmet bu haliyle varlığını ispatlar, ya da zillet halini devam ettirerek ümmet kendini, Kudüs'ü, izzeti ve ebedi saadeti kaybeder.”ifadelerini kullandı.

Son olarak Yüksel, “Eğer bizler bugün bu kutsal dava ve kutsal topraklar için bir adım atabilecekken, zalimlere karşı durabiliyorken bu uğurda mücadele vermezsek bu vebalin altından kalkamayız. Zalimlerin esareti altında, zillet, içerisin de debelenip dururuz ve diğer dünyada da büyük bir azaba duçar oluruz.” ifadelerine yer verdi. (Emrah Deniz-İLKHA)




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler