DÜ yazar Kaan Murat Yanık’ı ağırladı

DÜ yazar Kaan Murat Yanık’ı ağırladı

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Yazar Kaan Murat Yanık bir söyleşi düzenlendi.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından Yazar Kaan Murat Yanık’ın davet edildiği söyleşide edebiyat konuşuldu.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleşen söyleşiye çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

“Edebiyatlar birbirinden etkilenmiştir”

Söyleşinin amacının şehir şehir, üniversite üniversite gezip gençlere edebiyat ve hayatı anlatmak olduğunu belirten Yanık, “Gençlere bir edebiyat tohumu atmaya çalışıyorum. Türk Edebiyatı Batı’dan, Batı Edebiyatı’da Doğu Edebiyatı’ndan etkilenmiştir. Televizyon dizileri olmadan önce divan edebiyatı örnekleri evlerde her gece büyük bir heyecanla okutuluyordu. Divan Edebiyatı’da Fars kültürünün etkisinde kalmıştır. Bütün edebiyatlar birbirinden etkilenmiştir. Edebiyatçıların eserleri de bu konuda çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

“Üniversite gençlerinin algısını kırmak istiyorum”

Edebiyata olan ilgisinin Peyami Safa’nın ‘Yalnızız’ adlı eseriyle başladığını belirten Kaan Murat Yanık sözlerini şöyle noktaladı:

“Artık üniversite gençliği, kendileri gibi kendilerinin yaşında olan insanları dinlemek istiyorlar. Gelip akademik olarak birtakım şeyler söyleyip edebiyat üzerine saçmalayan insanları dinlemek istemiyorlar. Ben biraz da bu algıyı biraz kırmak istiyorum. Edebiyat, insanın kendisidir. Ben yüzlerce konferans, söyleşi ve imza günü gerçekleştirdim” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.