Dualarla ezanlarla selalarla Allah bu tuzakları bozdu

Dualarla ezanlarla selalarla Allah bu tuzakları bozdu

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümü münasebetiyle ‘81 il 81 kare’ temasıyla resim sergisi düzenlendi.

Elazığ Belediyesi ve Elazığ Valiliği tarafından hazırlanan resim sergisinde, hain darbe gecesinde yaşanan direniş ve birlik beraberlik resmedilip vatandaşlara sunuldu.

Darbe gecesi Sultanbeyli de yaşanan direnişe şahit olan Emin Çiçek “Köprü işgal edilmişti. Sultanbeyli’den köprüye doğru ilerledik. 4 tane şehit verdik orada. Dehşet verici bir andı. Topu tüfeği Müslüman halka doğrultmayı yapsa yapsa Yunan, İngiliz ve Amerika yapardı. Müslüman kanı taşıyan biri bunu yapamaz dedik” ifadelerini kullandı.

Birçok darbe gördüğünü dile getiren Çiçek “12 Eylül darbesini gördüm. Dışarı çıktığımızda askerler her yanı sarmışlardı. Hiç kimseyi evden dışarı çıkartmıyorlardı. Fakat bu darbe değil bir işgal girişimiydi. Cenab-ı Allah bir daha yaşatmasın. Dualarla, ezanlarla, salalarla Allah bu tuzakları bozdu” dedi.

Resim sergisine katılan Okan Aydemir “Hain darbe gecesi şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralı ve gazilerimize Allah’tan şifa diliyorum. Hüzünlüyüz, resim sergisi açıldı yaşananları unutmamaya çalışıyoruz. Unutamayız zaten. Bizden sonra gelen nesil de unutmayacaktır. Etrafımızdaki çocuklar bunu asla unutmayacak. Çocuklar darbe görmedi ben de görmedim. Bizler ayakta oldukça asla vatanımızı ezdirmeyiz” dedi.

Hain darbe gecesi yaşanan olayları olduğu gibi yansıtan resim sergisine vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.