DÜÇAM ilkokul öğrencilerine çevre eğitimi verdi

DÜÇAM ilkokul öğrencilerine çevre eğitimi verdi

Dicle Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜÇAM), Diyarbakır'daki ilkokul öğrencilerine, bilinçlendirme amacıyla çevre eğitimi verdi.

 DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜÇAM), Diyarbakır’daki İlkokul öğrencilerine çevre bilinçlendirme eğitimi ile çevre kirliliği ve çevre kirliliğinin çeşitleri hakkında genel bilgi verdi.

 

DÜÇAM Müdürü Profesör Doktor Kemal Güven, gerçekleştirdikleri konferanslarla İlkokul öğrencilerine yönelik çevrenin korunması, geliştirilmesi, iyileştirilmesi konularında, eğitim ve insanların daha sağlıklı bir çevrede yaşama amacı esas alınarak bilgilendirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

 

Çevre konusunda başarılı sonuçlar alınmasının ancak ve ancak insan kaynağının geliştirilmekle olunacağını belirten Güven, “Çevre bilincinin ve duyarlılığının geliştirilmesi, çevre eğitimiyle mümkün olur. Bunun temeli de kişisel sorumluluk eğitimine dayanır. Bu nedenle çevre eğitiminin ilkokul düzeyinde başlamasını önemli buluyoruz” dedi.

 

“Çocuklar çevre bilincini küçük yaşlarda öğrenmelidir”

Birçok okulda verilen eğitimin Diyarbakır’daki diğer okulları da kapsayacağını belirten Eğitmen Yüksek Çevre Mühendisi Doktor Serdar Karataş, “Çevre bilinçlendirme eğitimi ile öğrencilere çevre, çevre kirliliği ve çevre kirliliği çeşitleri hakkında genel bilgi verilerek öğrencilerin özellikle su tasarrufu, enerji tasarrufu ve geri dönüşüm konularında çevre kirliliğini önlemeye ve çevreyi korumaya yönelik olumlu davranışlar edinmelerini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Dicle Üniversitesi olarak Diyarbakır’ın temizliğine çok hassas bir şekilde yaklaştıklarını dile getiren Karataş, “Çocukların çevre bilincini küçük yaşlarda öğrenmesi çevre adına çok önemli bir unsur. Ortak yaşam alanlarının sürdürülebilir temizliği hepimiz ve geleceğimiz için mühim bir konu. Çocuklara, belediyelerin çöpleri ne yaptığını anlatıyoruz, öğrencilerin çöplerin geri dönüşümü için ne yapabilecekleri gibi konularda bilgiler veriyoruz. Tasarruf için neler yapmaları gerektiği konularında örnekler vererek, tasarrufun hayatlarında iyice yer edinmesini amaçlıyoruz” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.