DÜ'de ABD ve işgalciler kınandı

DÜ'de ABD ve işgalciler kınandı

Dicle Üniversitesi öğrencilerinden bir grup, emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalci terör çetesinin başkenti olarak tanıma kararını basın açıklaması yaparak kınadı.

Dicle Üniversitesi Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Topluluğu (ADEM) Topluluğu tarafından yapılan basın açıklamasında, emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterilerek, sömürgeci ABD'nin atmış olduğu bu adımın tanınmadığı belirtildi.

Basın açıklamasında sık sık siyonist terör çetesi ve ABD aleyhine sloganlar atıldı ve tekbirler getirildi.

İlahiyat Fakültesi önünde basın açıklamasını okuyan ADEM Topluluğu Başkanı Cihad Bakır, Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olduğunu vurguladı.

Yıllardır bütün dünyanın gözleri önünde Filistin'de insanlık trajedisinin yaşandığını belirten Bakır, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yıllardır bütün dünyanın gözleri önünde bir insanlık trajedisinin yaşandığı Filistin'in işgaline duyarsızlık, bugün olayı farklı noktalara taşımış ve şiddetin iktidarını sürenlere insanlığın ortak mirasına göz koyabilecek cesareti vermiştir. Her anlamda ortak yaşama kültürünün sembolü haline gelmiş bu kadim ve kutsal şehri tek tipleştirme girişimi bu şehrin kültürel ve tarihi kodlarına aykırı olmakla beraber yaşadığımız coğrafyanın huzur ve istikrarını tehlikeye atmaktadır. Bu talihsiz karar, hiçbir şekilde Kudüs'ün statüsünü tayin etme mahiyetine sahip olmadığı gibi, ekmeğini şiddet organizasyonları üzerinden kazanan ülkelerin kabulü ile de hiçbir geçerliliğe sahip değildir. Kudüs bizim nazarımızda bir mihenktir. Her bir karışı ilahi vahyi insanlığa bildiren peygamberlerin izlerini taşıması hasebiyle Kudüs; insan olma şuuru, selamete erme bilinci ve sulhun mihengidir."

Atılan bu adımın şiddetle kınandığı belirtilen açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

"Bizce bugün ortaya çıkan bu hadise Kudüs'ün sadece Filistin sorunun bir parçası olmaktan çıkarmış insanlığın ortak sorunu haline dönüştürmüştür. ABD-israil ortak yapımı bu kirli strateji şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Tam da bu yüzden dünyanın bütün iyi insanlarına çağrıda bulunarak; 'Kudüs için direniş insanlık için diriliştir' diyoruz. Bu anlamda ABD başkanı Donald Trump'un Tel Aviv'de bulunan İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma kararını hukuk dışı sorumsuz ve kışkırtıcı buluyor bu adımı şiddetle kınıyoruz." (Abdurrahman Tetik- İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler