DÜ’de damla sulama ve fertigasyon eğitim çalıştayı başladı

DÜ’de damla sulama ve fertigasyon eğitim çalıştayı başladı

Dicle Üniversitesinde, 20 ülkeden 65 katılımcının yer aldığı“International Training Workshop on Drip Irrigation and Fertigation” (Damla Sulama ve Fertigasyon) isimli uluslararası eğitim çalıştayı düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü tarafından 20 ülkeden 65 katılımcının yer aldığı “International Training Workshop on Drip Irrigation and Fertigation” (Damla Sulama ve Fertigasyon) isimli uluslararası eğitim çalıştayı düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen çalıştayın açılışına Rektör Prof. Dr. Talip Gül, Rektör yardımcıları, Genel Sekreter, Ziraat Fakültesi Dekanı ve Çalıştay Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Çetin Öner, yurt dışından gelen katılımcılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını Ziraat Fakültesi Dekanı ve Çalıştay Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Çetin Öner, tarımın ülke ekonomisinin şekillenmesinde öneminin büyük olduğunu, damla sulama sisteminin diğer sulama yöntemlerine göre yüzde 30 daha tasarruflu ve verimli olduğunu söyledi.

Rektör Gül ise yaptığı konuşmada birçok ülkeden katılımcının gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, damla sulama yöntemi ile bölgedeki tarımcılara çok yararlı olacak, israfı önleyerek tarımı verimli hale getirecek bir çalıştay olacağını söyledi.

Yurt dışından gelen katılımcılara Diyarbakır’ı tanıtmanın önemine vurgu yapan Gül, “Köklü ve kadim olan bu şehrin tarihini misafirlerimize tanıtmamız gerekiyor.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya katkı ve katılım sağlayan kurum ve kuruluşlara Rektör ve Rektör yardımcıları tarafından plaket takdim edildi.

Çalıştay; salı, çarşamba, perşembe günleri devam edecek olup, 29 Eylül Cuma günü sona erecek. (İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler