DÜ'de Kürtçe eğitim görenler sertifika aldı

DÜ'de Kürtçe eğitim görenler sertifika aldı

Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde açılan 'Kürtçe Dil Temel, Orta ve İleri Eğitimleri' adlı Kürtçe dil eğitimlerini alan kursiyerlere sertifika verildi.

DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde Kürtçe Dil Temel, Orta ve İleri Eğitimleri adlı Kürtçe dil eğitimi kursu düzenlendi. Üç ay boyunca devam eden kursa katılanlar, düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı.

 

Üniversitede düzenlenen törene, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çoban, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Uğurlu Arslan ve öğretim üyeleri katıldı.

 

Sertifika töreninde konuşan Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, “Üniversitemiz, dil öğrenme hususundaki toplumsal talepleri önemsediğinin göstergesi olarak sürekli eğitim merkezimizin kuruluşunu Kürtçe dil eğitimleri ile başlattı. Bu eğitimlerde, seviye sınavının olması ile temel, orta ve ileri düzeylerinin yer almış olması, işin profesyonelce yapıldığının bir göstergesidir. Bu durumu, üniversitemizin imajı açısından önemsiyoruz.” dedi.

 

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Kürtçe dil eğitim faaliyetleri hususunda gelinen aşamaya dikkat çeken merkez müdürü Yrd. Doç Dr. Ahmet Çoban, kursiyerlerin sertifikalarını aldıktan sonra mahkemelerde bilirkişi, okullarda ve değişik eğitim kurumlarında öğretici olarak görev yapabileceklerini belirtti.

 

Kürtçe dil kursunu açtıkları zaman öğrenciler, akademik ve idari çalışanlar ile halktan büyük ilgi gördüklerini aktaran Çoban, “Merkezimizin açıldığı dönemde genel Kürtçe dil eğitimleri ile faaliyetlerimize başladık. Sonraki aşamada, seviye sınavı yaparak, temel, orta ve ileri düzeylerde eğitimler vermeye başladık. Bu yaklaşımımız, anlamlı bir ilgi gördü. Amacımızın katılımcıları uzun bir süreç yerine bulundukları seviyeden başlatarak daha ileri bir seviyeye ulaştırmak olduğunun, kursiyerler tarafından anlaşılması bizleri memnun etti.” diye kaydetti.

 

Konuşmaların ardından Kürtçe dil eğitimi alan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.