DÜ'de “Mevlana ve Barış” konferansı yapıldı

DÜ'de “Mevlana ve Barış” konferansı yapıldı

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Kulübü tarafından Mevlana’yı Anma haftası etkinlikleri kapsamında “ Mevlana ve Barış” adlı konferans düzenlendi.

Dicle  Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen ve İslam Konferansına Üye Ülkeler Parlamentolar Birliği (İKÖPAB) Genel Sekreteri Profesör Doktor Mahmut Erol Kılıç tarafından verilen konferansa Dicle Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ayşegül Jale Saraç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Abdülkerim Ünalan, Hukuk Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Hasan Tanrıverdi, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Profesör Doktor Mahmut Erol Kılıç, Hz. Mevlana gibi irfan sahibi zatların görüşlerine her zaman ihtiyaç duyulduğunu ve günümüzde bu ihtiyacın daha da büyüdüğünü dile getirerek, “Mevlana Hazretleri Allah sevgisini yaşamış ve yaşatmıştır” dedi.

“Her şeyin başında şeriat gelir”

Hz. Mevlana’nın İslam âlimi olduğunu ve İslam dinini ilmek ilmek hayatına işlediğini dile getiren Kılıç, Hz. Mevlana konusunda katıldığı uluslararası sempozyumlarda birçok ülkenin Mevlana’yı sahiplendiğinin altını çizdi.

Kılıç, “Allah'a giden yolda geçirilmesi gereken aşamalar “Dört Kapı Kırk Makam” olarak adlandırılmıştır. Bunlar, şeriat, tarikat, marifet ve hakikattir. Her şeyin başında şeriat gelir. Şeriat İslam’ın dış gözü, tarikat ise iç gözüdür. Dış ve iç gözün birleşmesi ile marifet doğar. Marifet meyvesinin kemale ermesiyle de Hakikat zuhur eder” ifadelerini kullandı.

 “Ariflerin düşüncesi olmadan kardeşlik olmaz” diyen Kılıç, Mevlana’nın “Birleştirmeye geldik, ayırmaya değil ”sözlerine yer verdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.