“Dükkânımıza müşteriden çok dilenciler geliyor”

“Dükkânımıza müşteriden çok dilenciler geliyor”

Batman’da yerli dilencilerle beraber ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan ve burada dilencilik yapan Suriyeliler özellikle cami önlerini mesken tuttu.

Batman’daki yerli dilencilerle beraber kentte sığınan Suriyelilerin bazılarının da özellikle cami önleri, sokak ve caddelerde dilencilik yapması dikkat çekiyor. Kimi Suriyeliler karınlarını doyurmak için dilendiklerini belirtirken aynı zamanda ısrarlı bir şekilde vatandaşlardan para talep etmesi ise tepki çekiyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a yerleşen Suriyelilerin bir bölümü dilencilik yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor. Özellikle camileri mesken tutan Suriyeli dilencilerin para isteme görüntüleri yürekleri burkarken bir yandan da ısrarlı olmaları vatandaşları adeta bezdirmiş durumda.

Cami cemaatinin yoğun olduğu Ulu Cami önü yerli ve Suriyeli dilencilerin adeta merkezi haline gelmiş durumda. Geçimlerini sağlamak amacıyla dilencilik yaptıklarını belirten dilencilerin ısrarla para istemesi ise halkın tepkisini çekiyor.

Yaşanan durumdan rahatsız olduklarını belirten Gülistan Caddesi esnaflarından Şirin Işık, “Dilencilerin yardım istediklerinde insani olarak içimiz yanıyor. Dilenlerin hepsi gerçekten ihtiyaç sahipleri midirler diye her zaman şüphe içerisindeyim. Günde yüzlerce dilenciyle karşılaşıyoruz. Dükkânımıza müşteriden çok dilenciler geliyor. Cami içerisinde dilencilik yapılmasından da çok rahatsız oluyorum. Cami içerisinde özellikle bayanların oturup dilenmesi hiç uygun değil. Neredeyse insanlardan zorla para koparmaya çalışıyorlar. Bu da insanları zor durumda bırakıyor. Yetkililerin bu dilenci sorununa ivedilikle çözüm getirmesini istiyoruz.” dedi.

“Muhtaç olmayan dilencilere cezai işlem uygulanmasın”

Dilenciliğin her geçen gün arttığına dikkat çeken İslam Yalman ise yetkililerin duyarsızlığından yakındı. Yalman, “Daha önce bu kadar dilenci yoktu. Bu işin önüne geçmesi için yetkililer muhtaç dilencileri tespit edip yardım yapmalıdır. Muhtaç olmayan dilencilere de cezai işlem uygulanmasını istiyoruz. Muhtaç olan dilencilere dilenmeden yetkili, STK temsilcileri ve hayırseverler tarafından yardım yapılabilir. Böylece hiçbir dilenci kalmaz.” diyerek tepkisini dile getirdi. (M. Sait Çelik – İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler